Spaanse Wagyu

Spaanse Wagyu

Wagyu is een exclusief runderras dat oorspronkelijk uit Japan komt. In de buurt van Tokio genoten deze prachtige zwarte runderen van zorgvuldig geselecteerd voer, zuiver water en schone lucht. Ondanks dat Wagyu tegenwoordig veel buiten Japan wordt gehouden is Wagyu onmiskenbaar goed. Het vlees van Wagyu runderen is namelijk geweldig van structuur, heeft een prachtig marmering en een heerlijk zachte smaak. Niet voor niets wordt het het kaviaar van rundvlees genoemd. In vergelijking met andere soorten rundvlees is Wagyu ook een stuk kostbaarder. Maar geloof ons: Wagyu is het meer dan waard!

 

Ons Wagyu vlees

Het Wagyu vlees in ons assortiment is afkomstig van het Spaanse Mudéjar, gespecialiseerd in de Tajima variant van Wagyu. Binnen het Wagyu ras staat deze bloedlijn bekend als een van de beste. En dat proef je. In ons assortiment vind je Wagyu vlees in verschillende soorten en maten.

 

Wagyu vlees bereiden

Wagyu vlees is zeer exclusief vlees wat je niet dagelijks zult bereiden. Daarom verdient dit vlees de nodige aandacht. Dit begint, wat ons betreft, met een bereiding op de barbecue. Dan komt Wagyu het best tot z’n recht. Met name de Big Green Egg en de OFYR zijn aanraders. Met deze barbecues kun je bakken, braden, stomen, slowcooken, grillen, etc. 

 

Wil je weten hoe je Wagyu het best bereid op de barbecue? Lees de blog over de Big Green Egg en de OFYR voor extra informatie. 

 

Wagyu recepten

Tussen onze recepten vind je de lekkerste gerechten en bereidingswijzen. Voor inspiratie ben je hier op de juiste plek! De recepten worden continu geupdate, er komen dus ook nog gerechten gemaakt met het Wagyu vlees op de website! Heb je zelf een mooi gerecht en wil je die delen? Graag, dat vinden we leuk!

 

Wagyu vlees kopen

Online vlees bestellen brengt vele voordelen met zich mee, in onze vleesboetiek vind je een ruim en divers assortiment aan vleessoorten en rassen. Tijdens het verpakken van ons kwaliteitvlees staat hygiene voorop.

 

Wagyu en andere runderrassen bij Meat Boutique!

Ken je Wagyu al, maar wil je ook andere runderrassen proberen? Bij Meat Boutique hebben we een ruim assortiment aan verschillende soorten vlees van de mooiste runderrassen, zoals Black Angus. Neem zeker een kijkje voor de lekkerste stukken rundvlees!

Wagyu is een exclusief runderras dat oorspronkelijk uit Japan komt. In de buurt van Tokio genoten deze prachtige zwarte runderen van zorgvuldig geselecteerd voer, zuiver water en schone lucht. Ondanks dat Wagyu tegenwoordig veel buiten Japan wordt gehouden is Wagyu onmiskenbaar goed. Het vlees van Wagyu runderen is namelijk geweldig van

... Meer Lezen
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

Van hoog naar laag sorteren