Deze website maakt gebruik van noodzakelijke, analytische en marketing cookies. Door te accepteren ga je akkoord met het plaatsen van alle soorten cookies. Als je kiest voor weigeren plaatsen we alleen noodzakelijke cookies.
Read more here.Bavette
Bavette is een heerlijk mager en smaakvol stuk vlees. Het wordt gesneden uit de vang van het rund, daarom wordt het ook wel de flank steak genoemd. Omdat rondom de vang van de rund veel gebruikte spieren liggen, is het vlees van de bavette erg mager. Dit zorgt er ook weer voor dat het vlees extra smaakvol is.
Bavette bereiden
Bavette kun je grillen, bakken of braden. Wij vinden bavette vooral heerlijk van de BBQ. Onze voorkeur gaat uit naar bereiding op een OFYR. Bavette is 'gewoon' te grillen, maar ook caveman style (rechtstreeks op de kolen) te bereiden. Let erop dat bavette relatief dun is, en dus niet heel lang hoeft. Het mag nog rood zijn van binnen.
Bavette recepten
Je kan bavette gebruiken voor rauwe vleesgerechten zoals tartaar, maar tegenwoordig wordt het ook vaak in zijn geheel gebruikt als bijvoorbeeld biefstuk. Tussen de recepten op Meat Boutique vind je een heerlijk recept voor bavette met chimichurri en een recept voor sweet, spicy, hot & fast Black Angus bavette. Welke heeft jouw voorkeur?
Bavette kopen
Bavette koop je snel en eenvoudig bij Meat Boutique. Al ons vlees is zorgvuldig geselecteerd en van geweldige kwaliteit. Proef het zelf!
Bavette is een heerlijk mager en smaakvol stuk vlees. Het wordt gesneden uit de vang van het rund, daarom wordt het ook wel de flank steak genoemd. Omdat rondom de vang van de rund veel gebruikte spieren liggen, is het vlees van de bavette erg mager. Dit zorgt er ook weer voor dat het vlees extra smaakvol
... Meer Lezen