Bavette

Bavette is een heerlijk mager en smaakvol stuk vlees. Het wordt gesneden uit de vang van het rund, daarom wordt het ook wel de flank steak genoemd. Omdat rondom de vang van de rund veel gebruikte spieren liggen, is het vlees van de bavette erg mager. Dit zorgt er ook weer voor dat het vlees extra smaakvol is. 

 

Bavette bereiden

Bavette kun je grillen, bakken of braden. Wij vinden bavette vooral heerlijk van de BBQ. Onze voorkeur gaat uit naar bereiding op een OFYR. Bavette is 'gewoon' te grillen, maar ook caveman style (rechtstreeks op de kolen) te bereiden. Let erop dat bavette relatief dun is, en dus niet heel lang hoeft. Het mag nog rood zijn van binnen.

 

Bavette recepten

Je kan bavette gebruiken voor rauwe vleesgerechten zoals tartaar, maar tegenwoordig wordt het ook vaak in zijn geheel gebruikt als bijvoorbeeld biefstuk. Tussen de recepten op Meat Boutique vind je een heerlijk recept voor bavette met chimichurri en een recept voor sweet, spicy, hot & fast Black Angus bavette. Welke heeft jouw voorkeur?

 

Bavette kopen

Bavette koop je snel en eenvoudig bij Meat Boutique. Al ons vlees is zorgvuldig geselecteerd en van geweldige kwaliteit. Proef het zelf!

Bavette is een heerlijk mager en smaakvol stuk vlees. Het wordt gesneden uit de vang van het rund, daarom wordt het ook wel de flank steak genoemd. Omdat rondom de vang van de rund veel gebruikte spieren liggen, is het vlees van de bavette erg mager. Dit zorgt er ook weer voor dat het vlees extra smaakvol

... Meer Lezen
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren