Spaanse Cerdo Iberico Bellota

Spaanse Cerdo Iberico Bellota

De Bellota, nog exclusiever varkensvlees 

Cerdo Ibérico de Bellota is nog exclusiever dan de normale Cerdo Ibérico. De varkens van de Cerdo Ibérico de Bellota hebben een speciaal dieet: ze worden tijdens het Montanera-seizoen (oktober tot maart) met alleen maar eikels gevoed (Bellotas = eikels). De varkens eten dan tot wel 10 kilo eikels per dag, waardoor het vlees een nog nootachtigere smaak krijgt. Ook ontstaat er een hoge concentratie intramusculair vet. Het vlees van de Cerdo Ibérico de Bellota is heerlijk mals en sappig. Alleen Ibérico varkens die zich strikt aan het dieet van eikels en wilde grassen houden, vallen onder de Bellota. 

 

De herkomst van de Cerdo Ibérico de Bellota 

Het Ibérico ras wordt uitsluitend in Spanje gefokt. De varkens hebben zowel een donkere vacht als donkere hoeven, vandaar ook hun bijnaam Pata Negra, wat zwarte hoeven betekent. De Ibérico varkens leven in bossen waar genoeg bewegingsruimte is en leven van gras, kruiden, planten, wortelen, olijven en eikels. De open en uitgestrekte bossen waar de varkens leven zijn te vinden in Extramadura en in delen van West- en Noord-Andalusië en West-Castilië. 

Ibérico de Bellota kopen

Cerdo Ibérico de Bellota koop je snel en eenvoudig bij Meat Boutique. Het online vlees bestellen heeft vele voordelen. Met een paar klikken op de knop heb jij je vlees in huis en kwaliteit staat bij ons altijd voorop! 

 

Hou je van het vlees van Cerdo Ibérico de Bellota? Probeer dit dan ook eens! 

Ben je fan van het varkensvlees van Cerdo Ibérico de Bellota, maar zou je wel eens wat anders willen proberen? Bij Meat Boutique hebben we verschillende soorten rundvlees van de mooiste rassen, namelijk Spaanse Black Angus en Spaanse Wagyu.

De Bellota, nog exclusiever varkensvlees 

Cerdo Ibérico de Bellota is nog exclusiever dan de normale Cerdo Ibérico. De varkens van de Cerdo Ibérico de Bellota hebben een speciaal dieet: ze worden tijdens het Montanera-seizoen (oktober tot maart) met alleen maar eikels gevoed (Bellotas = eikels). De varkens eten dan tot wel 10

... Meer Lezen