Spaanse Cerdo Iberico

Spaanse Cerdo Iberico

Het vlees van het Spaanse Ibérico varken is waarschijnlijk een van smakelijkste soorten varkensvlees dat je ooit zult proeven! Het wordt ook wel de Wagyu onder de varkens genoemd. De varkens leven in bossen en worden voornamelijk gevoed met eikels. de hoeveelheid eikels die ze eten is dan ook de oorzaak van de kenmerkende nootachtige smaak van het varkensvlees. De kwaliteit van dit ras is op en top, en dat proef je!

 

De herkomst van de Cerdo Ibérico 

Het Ibérico ras wordt uitsluitend in Spanje gefokt. De varkens hebben zowel een donkere vacht als donkere hoeven, vandaar ook hun bijnaam 'Pata Negra' (zwarte hoeven). De Ibérico varkens leven in bossen waar genoeg bewegingsruimte is en leven van gras, kruiden, planten, wortelen, olijven en eikels. De open en uitgestrekte bossen waar de varkens leven zijn te vinden in Extramadura en in delen van West- en Noord-Andalusië en West-Castilië. 

 

Cerdo Ibérico bereiden

Het varkensvlees van de Spaanse Cerdo Ibérico is zowel in de keuken als op de barbecue te bereiden. Wil je leren hoe je dit vlees optimaal bereidt? Lees onze blog over de Big Green Egg en de OFYR voor extra informatie.

 

Cerdo Ibérico recepten 

Wil je eens een lekker recept maken met het varkensvlees? Kijk dan tussen onze heerlijke recepten op de website!

 

Varkensvlees kopen

Cerdo Ibérico koop je snel en eenvoudig bij Meat Boutique. Het online vlees bestellen heeft vele voordelen. Met een paar klikken op de knop heb jij je vlees in huis en kwaliteit staat bij ons altijd voorop! 

 

Hou je van het vlees van de Cerdo Ibérico? Probeer dit dan ook eens! 

Ben je fan van het varkensvlees van Cerdo Ibérico, maar zou je wel eens wat anders willen proberen? Bij Meat Boutique hebben we verschillende soorten rundvlees van de mooiste rassen, namelijk Spaanse Black Angus en Spaanse Wagyu.

Het vlees van het Spaanse Ibérico varken is waarschijnlijk een van smakelijkste soorten varkensvlees dat je ooit zult proeven! Het wordt ook wel de Wagyu onder de varkens genoemd. De varkens leven in bossen en worden voornamelijk gevoed met eikels. de hoeveelheid eikels die ze eten is dan ook de oorzaak van de kenmerkende nootachtige smaak van

... Meer Lezen
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Presa Cerdo Iberico
    Presa Cerdo Iberico
    Vanaf 28,02 (650 gram)
  2. Secreto Cerdo Iberico
    Secreto Cerdo Iberico
    Vanaf 17,85 (700 gram)
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

Van hoog naar laag sorteren