Buikspek

Zoals de naam al zegt, is buikspek gesneden uit de buik van het varken. Dit heerlijke stuk varkensvlees staat erom bekend dat het lekker sappig is en redelijk wat vet bevat. Het buikspek is opgebouwd uit meerdere lagen, namelijk een laag vet, een laag spierweefsel en een laag spieren. Het buikspek krijgt met de juiste bereiding een heerlijke volle en sappige smaak.

 

Buikspek met zwoerd en buikspek zonder zwoerd

Wil je buikspek gaan bereiden? Bepaal dan of je buikspek met zwoerd of buikspek zonder zwoerd wilt. De smaak van het buikspek is gelijk, of je nou met of zonder zwoerd bestelt. Het mooie van de zwoerd is dat die net wat extra dimensie (een lekker krokantje) kan toevoegen aan het buikspek. De kunst is dan wel om het aan het eind kort op hoge temperatuur te grillen.

 

Buikspek bereiden

Buikspek leent zich perfect voor de langzame garing, ook wel low 'n slow cooking. Heb je buikspek met zwoerd, dan kun je door middel van die langzame garing een heerlijke knapperige zwoerd krijgen. Een goede barbecue doet hier al de helft van het werk. Onze voorkeur gaat uit naar de welbekende OFYR.

 

Wil je leren hoe je zelf buikspek (en andere soorten vlees) heerlijk klaar maakt op de BBQ? Doe dan mee aan een van onze workshops

 

Buikspek recepten

Ben je op zoek naar een recept om buikspek te bereiden? Bekijk dan onze receptenpagina. Hier vind je vele recepten, waaronder Peters dubbele burger met ei-rösti (met plakken buikspek) en buikspek met rösti en groenten. Heb jij ook een heerlijk recept voor buikspek? Laat het ons weten!

 

Buikspek kopen

Wil je buikspek van het varken kopen? Doe dat dan snel en eenvoudig bij Meat Boutique. Al ons vlees is zorgvuldig geselecteerd en geproefd tijdens onze proefsessies. Probeer het zelf!

Zoals de naam al zegt, is buikspek gesneden uit de buik van het varken. Dit heerlijke stuk varkensvlees staat erom bekend dat het lekker sappig is en redelijk wat vet bevat. Het buikspek is opgebouwd uit meerdere lagen, namelijk een laag vet, een laag spierweefsel en een laag spieren. Het buikspek krijgt met de juiste bereiding een heerlijke

... Meer Lezen
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren