Recept

Sweet, spicy, hot & fast Black Angus bavette

Kevin
23 mrt. 2021

Sweet, spicy, hot & fast: dit zijn 4 woorden waar wij direct blij van worden, dit in combinatie met onze bavette steak van de Black Angus en je hebt weer een toprecept!

Dit recept voor hot & fast Black Angus bavette steak van de grill, is zeker een aanrader. Zelf hebben we het al mogen proeven en het smaakt naar meer. De zoet/pittige saus maakt het helemaal af, bedankt Kevin voor deze aanrader!

Bereidingstijd Porties Moeilijkheidsgraad
45 Minuten
3 - 4 personen
Gemiddeld
Ingrediënten
  • 4x 190 gram Black Angus bavette steak
  • 150 gram roomboter
  • 100 ml olijfolie
  • 350 ml jus de veau chef
  • 4 truffel aardappelen (vitelotte noir)
  • 1 puntpaprika
  • 3 gele courgettes
  • 200 gram groene arpergetips
  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 1 sjalotje
  • 3 tenen knoflook
  • 100 ml honing
  • 40 gram cajun kruiden
  • 1 Spaanse peper
  • shiso purple voor de garnering

 

Benodigdheden
  • optioneel: parissieneboortje
Hoe maak je het?

Black Angus bavette steak

  1. Haal de bavette steaks uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen, haal ze vervolgens uit de verpakking en smeek in met olijfolie.
  2. Grill de steaks rondom 5-8 minuten op 180 graden tot een kerntemperatuur van 52 graden. Breng op smaak met de cajun kruiden.
  3. Haal het vlees van de grill en laat het zo’n 8-10 minuten in aluminiumfolie rusten

recept-bavette-steak-grill

 

Sweet & spicy saus

  1. Snij de sjalot in julienne, oftewel, luciferdunne reepjes. 
  2. Snij 2,5 teen knoflook fijn
  3. Karameliseer de knoflook en sjalot in een klein pannetje met de honing.
  4. Wanneer de karamal donker kleurt, giet je de 350 ml jus de veau erbij.
  5. Laat de saus vervolgens rustig trekken tot een goede dikte en verrijk met de gezouten roomboter.
  6. Spice it up met de Spaanse peper.

 

Groentegarnituren

  1. Snij de truffel aardappelen in plakken van 1,5 cm en steek rondjes uit met een steker. Blancheer ze beetgaar en bak ze vervolgens kort aan in een koekenpan. Breng op smaak met peper en zout.recept-truffel-aardappelen
  2. Snij de puntpaprika in de lengte door en haal de zaadlijsten eruit. Bak deze kort aan en breng op smaak. 
  3. Was de courgette en maak met een parissieneboortje kleine balletjes (wanneer beschikbaar, anders zijn blokjes ook prima). Bak de balletjes tevens kort aan en breng op smaak. 
  4. Vervolgens blancheer je kort de groene arpergetips.
  5. Vul de paprika met de courgetteballetjes en de aspergetips, besprenkel dit met wat olijfolie en de overgebleven halve teen knoflook (fijngesneden).
  6. Verzamel alle garnituren op een ovenplaat en verwarm deze 8-10 min de oven, wanneer de bavette steaks aan het rusten zijn. 
  7. Begin met de opmaak van de borden, begin met de gevulde puntpaprika en vervolgens de steak de aardappelen. Schenk, ten slotte, wat saus rondom het bord. 

Eet smakelijk!

Deel dit recept