Côte de boeuf

Côte de boeuf is een zeer gewaardeerd stuk vlees dat wordt gesneden uit de voorkant van de rug van het rund. Dit vlees heeft een zachte structuur en heeft uit zichzelf al een heerlijke smaak. Bij het snijden van côte de boeuf wordt het bot meegenomen, wat zorgt voor een extra volle smaak aan het vlees. Doordat de rug van een rund minder gespierd is, is de côte de boeuf zeer mals en heeft het een fijne structuur. Heerlijk te bereiden in de pan, in de oven of op de BBQ! 

 

Côte de boeuf bereiden

Côte de boeuf is op veelzijdig te bereiden. In de pan, in de oven of op de BBQ. Onze voorkeur gaat uit naar dat laatste. Met name als het bereid is op de OFYR is het puur genieten. Onze tip is om, net als bij andere grotere stukken vlees, te zorgen dat het een kerntemperatuur bereikt van 42 graden. Daarna kort en heet aan beide kanten grillen en laten rusten in aluminiumfolie. Klaar ben je!

 

Wil je meer weten over hoe je côte de boeuf (of ander vlees) bereidt op de BBQ? Bekijk dan onze workshops. Deze worden gegeven onder leiding van een masterchefs. Puur genieten!

 

Côte de boeuf recepten

Côte de boeuf heeft weinig meer nodig dan wat peper en zout. Dit geldt met name voor de dry aged variant. Wil je meer inspiratie opdoen hoe je côte de boeuf goed kunt bereiden? Bekijk dan onze recepten. Hier vind je onder andere Esthers côte de boeuf Simmentaler - op z’n Zwitsers. Heb je zelf een geweldig recept dat je met ons wilt delen? Graag!

 

Dry-aged côte de boeuf

Dankzij het dry-agen van de côte de boeuf krijgt het vlees een heerlijke superieure smaak. Dit moet je echt proberen! De snitten worden gerijpt in de Meat Boutique rijpingskast. Wil je hier meer over weten? Lees dan Ilja’s blog, waarin hij alles vertelt over het dry-agen van vlees.

 

Côte de boeuf bestellen

Côte de boeuf bestel je snel en eenvoudig bij Meat Boutique. Al ons vlees is zorgvuldig geselecteerd en van geweldige kwaliteit. Proef het zelf! Online vlees bestellen is erg voordelig, bij Meat Boutique staan hygiëne en de beste kwaliteit voorop!

Côte de boeuf is een zeer gewaardeerd stuk vlees dat wordt gesneden uit de voorkant van de rug van het rund. Dit vlees heeft een zachte structuur en heeft uit zichzelf al een heerlijke smaak. Bij het snijden van côte de boeuf wordt het bot meegenomen, wat zorgt voor een extra volle smaak aan het vlees. Doordat de rug van een rund minder

... Meer Lezen
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren