Spareribs & short ribs

Spareribs en short ribs zijn perfect voor op de barbecue. Het vlees is heerlijk mals en heeft een mooie vetadering. Ze zijn naar eigen smaak te kruiden en te marineren. Niet voor niets dus, dat het erg populair vlees is. Spareribs zijn, zoals het woord al zegt, afkomstig van de ribben van het rund. De ribben die met het vlees mee worden gesneden zorgen er tijdens de bereiding voor dat de warmte goed over het vlees wordt verdeeld. Ook zorgen de ribben voor net dat beetje extra smaak. Short ribs zijn afkomstig van de os. Ze zijn daarmee iets groter. De bereiding is gelijk aan die van spareribs.

 

Spareribs & short ribs bereiden

Door de mooie vetadering en malse structuur, zijn spareribs en short ribs uitermate geschikt voor low ‘n slow cooking. Hierdoor blijft het vlees heerlijk zacht en sappig. Spareribs zijn perfect om te bereiden op de barbecue, bijvoorbeeld op de OFYR

 

Wil je meer leren over het bereiden van verschillende soorten vlees op de barbecue? Doe dan mee naar een van onze workshops!

 

Spareribs & short ribs recepten

Spareribs en short ribs zijn helemaal naar eigen smaak te bereiden. Het geheim is wel om veel geduld te hebben; dan blijven ze heerlijk mals en valt het vlees bijna van het bot. Ben je op zoek naar inspiratie hoe je spareribs en short ribs optimaal kunt bereiden? Bekijk dan onze recepten. Daar vind je bijvoorbeeld hoe je Angelo’s sticky spareribs bereidt. Heb je zelf een geweldig recept dat je wilt delen? Laat het ons weten!

 

Spareribs & short ribs kopen

Spareribs & short ribs bestel je snel en eenvoudig bij Meat Boutique. Al ons vlees is zorgvuldig geselecteerd en van geweldige kwaliteit. Proef het zelf! 

Spareribs en short ribs zijn perfect voor op de barbecue. Het vlees is heerlijk mals en heeft een mooie vetadering. Ze zijn naar eigen smaak te kruiden en te marineren. Niet voor niets dus, dat het erg populair vlees is. Spareribs zijn, zoals het woord al zegt, afkomstig van de ribben van het rund. De ribben die met het vlees mee worden

... Meer Lezen
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Spaanse Wagyu Rib Fingers
    Spaanse Wagyu Rib Fingers
    Waardering:
    100%
    52,50 (500 gram)
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Van hoog naar laag sorteren