Entrecote

Entrecote is een prachtig stuk rundvlees. Het komt uit de dunne lende van het rund; een gebied waarin de spieren weinig worden gebruikt. Daardoor is entrecote heerlijk mals van structuur en heeft het een mooie vetadering. Entrecote kenmerkt zich ook door een randje vet aan de buitenkant, waardoor het een extra lekkere smaak krijgt.

 

Entrecote bereiden

Entrecote is op verschillende manieren te bereiden, maar wij vinden het vooral heerlijk van de BBQ. Bereiding op OFYR heeft hierbij onze voorkeur. Hou er bij de bereiding rekening mee dat entrecotes van Gutrei Roxa d’Oura meer textuur hebben dan Black Angus entrecotes en dus minder lang hoeven te garen. Ook raden we voor dikkere stukken aan het eerst op 49 graden te laten komen en daarna kort en heet te grillen. Aan tafel!

 

Wil je meer leren over bereidingswijzen op de barbecue? Bekijk dan onze workshops. Gegeven door echte masterchefs!

 

Entrecote recepten

Entrecote heeft weinig meer nodig. Ben je toch op zoek naar een recept om het in te verwerken? Bekijk dan onze recepten. Deze worden continu geupdate. Heb je zelf een recept dat je graag wilt delen? Laat het ons weten!

 

Entrecote kopen

Entrecote bestel je snel en eenvoudig bij Meat Boutique. Al ons vlees is zorgvuldig geselecteerd en van geweldige kwaliteit. Proef het zelf!

Entrecote is een prachtig stuk rundvlees. Het komt uit de dunne lende van het rund; een gebied waarin de spieren weinig worden gebruikt. Daardoor is entrecote heerlijk mals van structuur en heeft het een mooie vetadering. Entrecote kenmerkt zich ook door een randje vet aan de buitenkant, waardoor het een extra lekkere smaak

... Meer Lezen
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren