Entrecote Roxa d'Ouro: exclusief rundvlees

Entrecote is een prachtig stuk rundvlees. Dat geldt helemaal voor de exclusieve entrecotes van Gutrei Roxa d'Ouro. Afkomstig van het familiebedrijf Gutrei Galicia, is de entrecote Roxa d'Ouro een heerlijke smaakmaker.

... Meer Lezen

Entrecote is een prachtig stuk rundvlees. Dat geldt helemaal voor de exclusieve entrecotes van Gutrei Roxa d'Ouro. Afkomstig van het familiebedrijf Gutrei Galicia, is de entrecote Roxa d'Ouro een heerlijke smaakmaker.

 

Entrecote wordt gesneden uit de dunne lende van het rund; een gebied waarin de spieren weinig worden gebruikt. Daardoor is entrecote heerlijk mals van structuur en heeft het een mooie vetadering. Entrecote kenmerkt zich ook door een randje vet aan de buitenkant, waardoor het een extra lekkere smaak krijgt. Het vlees van de Gutrei Roxa d’Ouro bevat Rubia Gallega, dit heeft een stuk meer structuur dan dat van andere runderen. 

 

In ons assortiment vind je entrecote Gutrei Roxa d’Ouro en entrecote Gutrei Roxa d’Ouro dry-aged. Wil je meer weten over het dry-aged vlees bij Meat Boutique? Lees dan de blog eens door, hierin verteld onze Ilja je alles over het rijpingsproces en dit exclusieve vlees!

 

Roxa d’Ouro vlees bereiden

Het vlees van de Gutrei Roxa d’Ouro heeft veel meer textuur dan regulier rundvlees. Bij de Rubia Gallega is het belangrijk dat je het niet te veel gaart. Dus de buitenkant even goed schroeien en niet veel meer doen. Bij een dikker stuk vlees adviseren we om deze op een lage temperatuur tot 49 graden te laten komen en dan even kort, en heet, te grillen. Ten slotte is het belangrijk om de Rubia Gallega op de draad te snijden.


Entrecote is op verschillende manieren te bereiden. Bereiding op de Big Green Egg of OFYR heeft hierbij onze voorkeur. Hou er bij de bereiding rekening mee dat entrecotes van Gutrei Roxa d’Ouro meer textuur hebben dan Black Angus entrecotes en dus minder lang hoeven te garen. Ook raden we voor dikkere stukken aan het eerst op 49 graden te laten komen en daarna kort en heet te grillen. Aan tafel!

 

Wil je meer leren over bereidingswijzen op de barbecue? Bekijk dan onze workshops. Gegeven door masterchefs!


Entrecote recepten

Entrecote heeft weinig meer nodig. Ben je toch op zoek naar een recept om het in te verwerken? Bekijk dan onze recepten. Deze worden continu geupdate. Heb je zelf een recept dat je graag wilt delen? Laat het ons weten!

Verbergen

Entrecote is een prachtig stuk rundvlees. Dat geldt helemaal voor de exclusieve entrecotes van Gutrei Roxa d'Ouro. Afkomstig van het familiebedrijf Gutrei Galicia, is de entrecote Roxa d'Ouro een heerlijke smaakmaker.

... Meer Lezen

Entrecote is een prachtig stuk rundvlees. Dat geldt helemaal voor de exclusieve entrecotes van Gutrei Roxa d'Ouro. Afkomstig van het familiebedrijf Gutrei Galicia, is de entrecote Roxa d'Ouro een heerlijke smaakmaker.

 

Entrecote wordt gesneden uit de dunne lende van het rund; een gebied waarin de spieren weinig worden gebruikt. Daardoor is entrecote heerlijk mals van structuur en heeft het een mooie vetadering. Entrecote kenmerkt zich ook door een randje vet aan de buitenkant, waardoor het een extra lekkere smaak krijgt. Het vlees van de Gutrei Roxa d’Ouro bevat Rubia Gallega, dit heeft een stuk meer structuur dan dat van andere runderen. 

 

In ons assortiment vind je entrecote Gutrei Roxa d’Ouro en entrecote Gutrei Roxa d’Ouro dry-aged. Wil je meer weten over het dry-aged vlees bij Meat Boutique? Lees dan de blog eens door, hierin verteld onze Ilja je alles over het rijpingsproces en dit exclusieve vlees!

 

Roxa d’Ouro vlees bereiden

Het vlees van de Gutrei Roxa d’Ouro heeft veel meer textuur dan regulier rundvlees. Bij de Rubia Gallega is het belangrijk dat je het niet te veel gaart. Dus de buitenkant even goed schroeien en niet veel meer doen. Bij een dikker stuk vlees adviseren we om deze op een lage temperatuur tot 49 graden te laten komen en dan even kort, en heet, te grillen. Ten slotte is het belangrijk om de Rubia Gallega op de draad te snijden.


Entrecote is op verschillende manieren te bereiden. Bereiding op de Big Green Egg of OFYR heeft hierbij onze voorkeur. Hou er bij de bereiding rekening mee dat entrecotes van Gutrei Roxa d’Ouro meer textuur hebben dan Black Angus entrecotes en dus minder lang hoeven te garen. Ook raden we voor dikkere stukken aan het eerst op 49 graden te laten komen en daarna kort en heet te grillen. Aan tafel!

 

Wil je meer leren over bereidingswijzen op de barbecue? Bekijk dan onze workshops. Gegeven door masterchefs!


Entrecote recepten

Entrecote heeft weinig meer nodig. Ben je toch op zoek naar een recept om het in te verwerken? Bekijk dan onze recepten. Deze worden continu geupdate. Heb je zelf een recept dat je graag wilt delen? Laat het ons weten!

Verbergen
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren