Exclusief Spaans vlees van Gutrei: Roxa d’Ouro

Blog
Exclusief Spaans vlees van Gutrei: Roxa d’Ouro

Wie ons al een tijdje volgt hoeven we het niet meer te vertellen: wij zijn altijd op zoek naar het beste Europese vlees. Sinds kort hebben we er een nieuwe favoriet bij in ons assortiment, met dank aan onze eigen Michael. Of eigenlijk moeten we zeggen: Michael Angelo. Dat doet meer recht aan zijn roots. Want zijn voorliefde voor Spaans vlees komt niet zomaar ergens vandaan: wist je dat Michael in Spanje is geboren en opgegroeid? Bij onze zoektocht naar nieuwe, exclusieve soorten vlees kwam dat goed van pas. Zo kwam hij makkelijk in contact met lokale boeren uit Spanje.

Gutrei Galicia
Eén Spaans familiebedrijf viel Michael meteen op: Gutrei Galicia. Niet alleen omdat het is opgericht door de broers José Manuel en – Michaels soort van naamgenoot – Miguel Ángel Gutiérrez, maar vooral omdat Gutrei de afgelopen jaren zoveel verschillende prijzen heeft gewonnen. Van jongs af aan kregen de broers de passie voor de verzorging en voeding van vee mee van hun ouders en grootouders. Ze deden ervaring op in slachthuizen en uitsnijderijen en besloten hun eigen bedrijf te starten. Dat was een goed plan: het vlees van Gutrei bereikt inmiddels restaurants en slagers over de hele wereld. 

Over Roxa d’Ouro en Michaels charmes
Gutrei biedt twee lijnen vlees aan. Het ‘normale’ Gutrei-label en de wat luxere lijn ‘Roxa d’Ouro’. Het verschil tussen beide lijnen is dat de Roxa d’Ouro-lijn een hogere kwaliteitseis stelt aan het vlees qua malsheid, vetmarmering en kleur van het vlees. Deze lijn heeft ook de verschillende prijzen gewonnen. En je snapt: dat wilden we natuurlijk graag proeven! Maar dat bleek nog niet zo makkelijk als gedacht. Het was niet mogelijk om kleine stukken vlees vanuit Spanje te versturen. In Nederland wordt het vlees verder ook nog niet verkocht. Dus gooide Michael zijn charmes in de strijd en overtuigde hij Gutrei om twee lenden van Roxa d’Ouro te versturen naar Nederland. Gelukt: we hebben nu 70 (!) kilo Roxa d’Ouro in huis.Topkwaliteit rundvlees
De runderlenden met been en met haas hebben onze eigen proef- en selectieprocedure glansrijk doorstaan. Topkwaliteit rundvlees, dat was ons direct duidelijk. Alleen al aan de verpakking is veel aandacht gegeven. De mooie marmering en prachtige vetbedekking vielen ons gelijk op.

De snits zijn ook wat anders dan we hier gewend zijn. De lende is aan de nekkant iets verder afgezet, zodat in de eerste côte de boeuf een stuk van de sukade zichtbaar is. Geen probleem, want deze sukade is echt botermals en bijzonder smaakvol. Ook de botten zijn naar de borst toe wat langer afgezaagd. Hierdoor krijgen we prachtige T-bones en côte de boeufs. 

Toen we entrecotes wilden snijden viel het op dat het koetsierstuk (de overloop naar de dikke lende) ook heel mals is. Zonde om eraf te snijden dus. Datzelfde geldt voor de ketting van de entrecote. Dit stukje vet laten we er expres wat ruimer aan zitten. Dat is nog beter dan een klontje boter in je pan. De ribeye en ossenhaas zijn er beide ook indrukwekkend uit. Zelfs de ossenhaas heeft een mooie marmering. 

Dit wil je proeven!
Geen twijfel bij ons: we willen jou graag laten kennismaken met deze prachtige producten. En Gutrei was het daar gelukkig mee eens. Ze schreven: “We zijn enthousiast over jullie online concept en we vinden dat ons kwaliteitsvlees goed past bij de rest van het assortiment van Meat Boutique!”

We hebben er dus weer een paar exclusieve stukken vlees bij in ons assortiment. Tournedos, entrecote, côte de boeuf en ook dry-aged côte de boeuf, T-bone steak, Porterhouse steak, côte à l’os, entrecote en ribeye van Roxa d’Ouro van Gutrei uit Spanje. Als je dit vlees gaat proeven – en dat wil je – laat je ons dan weten wat je ervan vond?