Gutrei Roxa d'Ouro

Gutrei Roxa d'Ouro

Dit exclusieve Spaanse rundvlees komt, net als Rubia Gallega, uit Galicië en moet je zeker eens geproefd hebben!  Gutrei Roxa d’Ouro stelt hoge kwaliteitseisen aan het vlees qua malsheid, vetmarmering en kleur van het vlees. Het vlees heeft vele prijzen gewonnen, waaronder drie gouden en twee zilveren medailles in de World Steak

... Meer Lezen

Dit exclusieve Spaanse rundvlees komt, net als Rubia Gallega, uit Galicië en moet je zeker eens geproefd hebben!  Gutrei Roxa d’Ouro stelt hoge kwaliteitseisen aan het vlees qua malsheid, vetmarmering en kleur van het vlees. Het vlees heeft vele prijzen gewonnen, waaronder drie gouden en twee zilveren medailles in de World Steak Challenge. Dat wilden we proeven! Na onze eerste kennismaking met Roxa d’Ouro is onze belangrijkste conclusie: dit is topkwaliteit rundvlees en dat willen we graag delen! In de blog vertellen we je nog meer over dit exclusieve ras. 

 

In ons ruime assortiment vind je Ossenhaaspuntjes, Tournedos, Entrecôte, Côte de Boeuf, Entrecôte dry-aged, Ribeye dry-aged, Côte de Boeuf dry-aged, Côte a L’os dry-aged, Porterhouse steak dry-aged en T-bone Steak dry-aged

 

De herkomst van Gutrei Roxa d’Ouro

Eén familiebedrijf viel ons meteen op tijdens onze zoektocht naar exclusief Spaans vlees: Gutrei Galicia. Het bedrijf is opgericht door de broers José Manuel en Miguel Ángel Gutiérrez. Van jongs af aan kregen de broers de passie voor de verzorging en voeding van vee mee van hun ouders en grootouders. Ze deden ervaring op in slachthuizen en uitsnijderijen en besloten hun eigen bedrijf te starten. Dat was een goed plan: het vlees van Gutrei bereikt inmiddels restaurants en slagers over de hele wereld.

 

Het verschil tussen Gutrei en Rubia Gallega

Het vlees van Gutrei is niet zomaar een stuk rundvlees, het is namelijk een mix van verschillende rassen waarvan de runderen in Galicië en omstreken (ook in Portugal) rondlopen. 100% raszuiver Rubia Gallega vlees is zelfs in Spanje moeilijk te vinden en te verkrijgen. De kwaliteit van het vlees van Rubia Gallega is niet altijd even goed waardoor Gutrei een selectie maakt van de runderen op basis van de voeding die ze gekregen hebben. De smaak van Gutrei is daardoor minstens even krachtig als die van een zuivere Rubia Gallega.

 

Gutrei vlees bereiden

Dit vlees heeft veel meer textuur dan dat van bijvoorbeeld de Black Angus, hier moet je bij de bereiding rekening mee houden. Bij de Gutrei Roxa d’Ouro is het belangrijk dat je het niet te veel gaart. Dus de buitenkant even goed schroeien en niet veel meer doen. Bij een dikker stuk vlees adviseren we om deze op een lage temperatuur tot 49 graden te laten komen en dan even kort, en heet, te grillen. Ten slotte is het belangrijk om het vlees op de draad te snijden. Dit rundvlees is zowel in de keuken als op de barbecue te bereiden. Bij Meat Boutique hebben we de beste barbecues in ons assortiment: Big Green Egg en de OFYR. Met deze barbecues kun je bakken, braden, stomen, slowcooken, grillen etc. Mocht je meer willen leren over deze barbecues, kijk dan eens tussen onze workshops, die worden gegeven door echte masterchefs! Of lees ons blog over de Big Green Egg en de OFYR voor extra informatie.

 

Gutrei Roxa d’Ouro Dry-aged

Voor de fijnproever, op zoek naar een extra bijzonder stuk vlees, hebben we dry-aged rundvlees in ons assortiment. Dit vlees heeft een superieure smaak en heerlijke malsheid doordat het minstens ruim 28 dagen heeft gerijpt in onze Meat Boutique rijpingskast. In ons dry-aged assortiment vind je Entrecôte, Ribeye, Côte de Boeuf, Côte a L’os, Porterhouse steak en T-bone SteakDit moet je geproefd hebben! Ben je nou benieuwd hoe ons dry-aged vlees aan die geweldige smaak komt? Lees dan ons blog, hierin vertelt onze Ilja je alles over het dry-aging proces bij Meat Boutique. 

 

Gutrei Roxa d’Ouro recepten 

Wil je eens een lekker recept maken met het Gutrei Roxa d’Ouro rundvlees? Kijk dan tussen onze heerlijke recepten op de website!

 

Rundvlees kopen

Gutrei Roxa d’Ouro koop je snel en eenvoudig bij Meat Boutique. Het online vlees bestellen heeft vele voordelen. Je winkelt thuis online in onze vleesboetiek waarna wij het vlees vanuit onze fysieke slachterij uiterst hygiënisch en snel versturen. Bovendien biedt Meat Boutique exclusief vlees dat je niet zomaar bij de lokale slager zult aantreffen. 

 

Hou je van het vlees van Gutrei? Probeer dit dan ook eens!

Ben je fan van het rundvlees van Gutrei, maar zou je wel eens wat anders willen proberen? Bij Meat Boutique hebben we verschillende soorten rundvlees van de mooiste rassen, namelijk Hereford-Angus runderen, Black Angus, Holstein-Friesian, Simmentaler en Belgische Boeuf d’Ennal

Verbergen

Dit exclusieve Spaanse rundvlees komt, net als Rubia Gallega, uit Galicië en moet je zeker eens geproefd hebben!  Gutrei Roxa d’Ouro stelt hoge kwaliteitseisen aan het vlees qua malsheid, vetmarmering en kleur van het vlees. Het vlees heeft vele prijzen gewonnen, waaronder drie gouden en twee zilveren medailles in de World Steak

... Meer Lezen

Dit exclusieve Spaanse rundvlees komt, net als Rubia Gallega, uit Galicië en moet je zeker eens geproefd hebben!  Gutrei Roxa d’Ouro stelt hoge kwaliteitseisen aan het vlees qua malsheid, vetmarmering en kleur van het vlees. Het vlees heeft vele prijzen gewonnen, waaronder drie gouden en twee zilveren medailles in de World Steak Challenge. Dat wilden we proeven! Na onze eerste kennismaking met Roxa d’Ouro is onze belangrijkste conclusie: dit is topkwaliteit rundvlees en dat willen we graag delen! In de blog vertellen we je nog meer over dit exclusieve ras. 

 

In ons ruime assortiment vind je Ossenhaaspuntjes, Tournedos, Entrecôte, Côte de Boeuf, Entrecôte dry-aged, Ribeye dry-aged, Côte de Boeuf dry-aged, Côte a L’os dry-aged, Porterhouse steak dry-aged en T-bone Steak dry-aged

 

De herkomst van Gutrei Roxa d’Ouro

Eén familiebedrijf viel ons meteen op tijdens onze zoektocht naar exclusief Spaans vlees: Gutrei Galicia. Het bedrijf is opgericht door de broers José Manuel en Miguel Ángel Gutiérrez. Van jongs af aan kregen de broers de passie voor de verzorging en voeding van vee mee van hun ouders en grootouders. Ze deden ervaring op in slachthuizen en uitsnijderijen en besloten hun eigen bedrijf te starten. Dat was een goed plan: het vlees van Gutrei bereikt inmiddels restaurants en slagers over de hele wereld.

 

Het verschil tussen Gutrei en Rubia Gallega

Het vlees van Gutrei is niet zomaar een stuk rundvlees, het is namelijk een mix van verschillende rassen waarvan de runderen in Galicië en omstreken (ook in Portugal) rondlopen. 100% raszuiver Rubia Gallega vlees is zelfs in Spanje moeilijk te vinden en te verkrijgen. De kwaliteit van het vlees van Rubia Gallega is niet altijd even goed waardoor Gutrei een selectie maakt van de runderen op basis van de voeding die ze gekregen hebben. De smaak van Gutrei is daardoor minstens even krachtig als die van een zuivere Rubia Gallega.

 

Gutrei vlees bereiden

Dit vlees heeft veel meer textuur dan dat van bijvoorbeeld de Black Angus, hier moet je bij de bereiding rekening mee houden. Bij de Gutrei Roxa d’Ouro is het belangrijk dat je het niet te veel gaart. Dus de buitenkant even goed schroeien en niet veel meer doen. Bij een dikker stuk vlees adviseren we om deze op een lage temperatuur tot 49 graden te laten komen en dan even kort, en heet, te grillen. Ten slotte is het belangrijk om het vlees op de draad te snijden. Dit rundvlees is zowel in de keuken als op de barbecue te bereiden. Bij Meat Boutique hebben we de beste barbecues in ons assortiment: Big Green Egg en de OFYR. Met deze barbecues kun je bakken, braden, stomen, slowcooken, grillen etc. Mocht je meer willen leren over deze barbecues, kijk dan eens tussen onze workshops, die worden gegeven door echte masterchefs! Of lees ons blog over de Big Green Egg en de OFYR voor extra informatie.

 

Gutrei Roxa d’Ouro Dry-aged

Voor de fijnproever, op zoek naar een extra bijzonder stuk vlees, hebben we dry-aged rundvlees in ons assortiment. Dit vlees heeft een superieure smaak en heerlijke malsheid doordat het minstens ruim 28 dagen heeft gerijpt in onze Meat Boutique rijpingskast. In ons dry-aged assortiment vind je Entrecôte, Ribeye, Côte de Boeuf, Côte a L’os, Porterhouse steak en T-bone SteakDit moet je geproefd hebben! Ben je nou benieuwd hoe ons dry-aged vlees aan die geweldige smaak komt? Lees dan ons blog, hierin vertelt onze Ilja je alles over het dry-aging proces bij Meat Boutique. 

 

Gutrei Roxa d’Ouro recepten 

Wil je eens een lekker recept maken met het Gutrei Roxa d’Ouro rundvlees? Kijk dan tussen onze heerlijke recepten op de website!

 

Rundvlees kopen

Gutrei Roxa d’Ouro koop je snel en eenvoudig bij Meat Boutique. Het online vlees bestellen heeft vele voordelen. Je winkelt thuis online in onze vleesboetiek waarna wij het vlees vanuit onze fysieke slachterij uiterst hygiënisch en snel versturen. Bovendien biedt Meat Boutique exclusief vlees dat je niet zomaar bij de lokale slager zult aantreffen. 

 

Hou je van het vlees van Gutrei? Probeer dit dan ook eens!

Ben je fan van het rundvlees van Gutrei, maar zou je wel eens wat anders willen proberen? Bij Meat Boutique hebben we verschillende soorten rundvlees van de mooiste rassen, namelijk Hereford-Angus runderen, Black Angus, Holstein-Friesian, Simmentaler en Belgische Boeuf d’Ennal

Verbergen
Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren