Ribeye Roxa d'Ouro: exclusief rundvlees

Onze ribeye Roxa d'Ouro is een geweldig, exclusief stuk rundvlees. Afkomstig van het familiebedrijf Gutrei Galicia, is de ribeye Roxa d'Ouro een heerlijke smaakmaker. Deze ribeye wordt, zoals gebruikelijk voor ribeye, gesneden uit de

... Meer Lezen

Onze ribeye Roxa d'Ouro is een geweldig, exclusief stuk rundvlees. Afkomstig van het familiebedrijf Gutrei Galicia, is de ribeye Roxa d'Ouro een heerlijke smaakmaker. Deze ribeye wordt, zoals gebruikelijk voor ribeye, gesneden uit de fijne rib van het rund, die tussen de dikke rib en de dunne lende ligt. Ribeye kenmerkt zich door zijn prachtige intramusculaire vet en hoge marmeringsgraad, wat resulteert in een heerlijk smaak! Doordat ribeye wordt gesneden uit een spier die weinig wordt gebruikt, is het ook nog eens lekker mals. 

 

In ons assortiment vind je ribeye Gutrei Roxa d’Ouro dry-aged, deze heeft een aantal dagen in de Meat Boutique rijpingskast gerijpt waardoor het vlees een superieure smaak heeft. Zo intens, dit moet je proeven!

 

Roxa d’Ouro vlees bereiden 

Het vlees van de Gutrei Roxa d’Ouro heeft veel meer textuur dan regulier rundvlees. Bij de Rubia Gallega is het belangrijk dat je het niet te veel gaart. Dus de buitenkant even goed schroeien en niet veel meer doen. Bij een dikker stuk vlees adviseren we om deze op een lage temperatuur tot 49 graden te laten komen en dan even kort, en heet, te grillen. Ten slotte is het belangrijk om de Rubia Gallega op de draad te snijden.


Entrecote is op verschillende manieren te bereiden. Bereiding op de Big Green Egg of OFYR heeft hierbij onze voorkeur. Hou er bij de bereiding rekening mee dat entrecotes van Gutrei Roxa d’Ouro meer textuur hebben dan Black Angus entrecotes en dus minder lang hoeven te garen. Ook raden we voor dikkere stukken aan het eerst op 49 graden te laten komen en daarna kort en heet te grillen. Aan tafel!

 

Wil je meer leren over bereidingswijzen op de barbecue? Bekijk dan onze workshops. Gegeven door masterchefs!

 

Ribeye recepten

Voor de lekkerste recepten kijk je tussen de recepten op Meat Boutique. Op het moment van schrijven hebben we er nog geen met ribeye. Heb jij een vast recept voor jouw ribeye? Deel die dan met ons!

Verbergen

Onze ribeye Roxa d'Ouro is een geweldig, exclusief stuk rundvlees. Afkomstig van het familiebedrijf Gutrei Galicia, is de ribeye Roxa d'Ouro een heerlijke smaakmaker. Deze ribeye wordt, zoals gebruikelijk voor ribeye, gesneden uit de

... Meer Lezen

Onze ribeye Roxa d'Ouro is een geweldig, exclusief stuk rundvlees. Afkomstig van het familiebedrijf Gutrei Galicia, is de ribeye Roxa d'Ouro een heerlijke smaakmaker. Deze ribeye wordt, zoals gebruikelijk voor ribeye, gesneden uit de fijne rib van het rund, die tussen de dikke rib en de dunne lende ligt. Ribeye kenmerkt zich door zijn prachtige intramusculaire vet en hoge marmeringsgraad, wat resulteert in een heerlijk smaak! Doordat ribeye wordt gesneden uit een spier die weinig wordt gebruikt, is het ook nog eens lekker mals. 

 

In ons assortiment vind je ribeye Gutrei Roxa d’Ouro dry-aged, deze heeft een aantal dagen in de Meat Boutique rijpingskast gerijpt waardoor het vlees een superieure smaak heeft. Zo intens, dit moet je proeven!

 

Roxa d’Ouro vlees bereiden 

Het vlees van de Gutrei Roxa d’Ouro heeft veel meer textuur dan regulier rundvlees. Bij de Rubia Gallega is het belangrijk dat je het niet te veel gaart. Dus de buitenkant even goed schroeien en niet veel meer doen. Bij een dikker stuk vlees adviseren we om deze op een lage temperatuur tot 49 graden te laten komen en dan even kort, en heet, te grillen. Ten slotte is het belangrijk om de Rubia Gallega op de draad te snijden.


Entrecote is op verschillende manieren te bereiden. Bereiding op de Big Green Egg of OFYR heeft hierbij onze voorkeur. Hou er bij de bereiding rekening mee dat entrecotes van Gutrei Roxa d’Ouro meer textuur hebben dan Black Angus entrecotes en dus minder lang hoeven te garen. Ook raden we voor dikkere stukken aan het eerst op 49 graden te laten komen en daarna kort en heet te grillen. Aan tafel!

 

Wil je meer leren over bereidingswijzen op de barbecue? Bekijk dan onze workshops. Gegeven door masterchefs!

 

Ribeye recepten

Voor de lekkerste recepten kijk je tussen de recepten op Meat Boutique. Op het moment van schrijven hebben we er nog geen met ribeye. Heb jij een vast recept voor jouw ribeye? Deel die dan met ons!

Verbergen
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren