Ribeye Gutrei Roxa d'Ouro Dry Aged

Deze Spaanse ribeye is een heerlijk mals en gemarmerd stuk vlees dat wordt gesneden uit de fijne rib van het rund. De ribeye is gedry-aged in onze Meat Boutique-rijpingskast, waardoor hij een unieke smaak heeft en zich onderscheidt van de andere ribeyes.

Ras: Gutrei Roxa d'Ouro
Spanje

1 op voorraad

Bevroren

Speciale prijs 52,38

Vanavond in huis

* Verplichte velden

Nog 75,00 voor gratis bezorging

Heb je vragen over dit product?
Stel je vraag via Whatsapp

  • Afhalen/bezorgen wanneer jij wilt

  • Unieke producten

  • Goed verpakt, snel geleverd

  • Inspirerende kooktips & recepten

 

Wat onze klanten zeggen...

De bijzondere ribeye van Gutrei Roxa d’Ouro wordt gesneden uit de fijne rib van het rund, die in het verlengde van de dunne lende ligt. De heerlijke smaak dankt de ribeye onder andere aan het intramusculair vet en een hoge marmeringsgraad. De ribeye is doorregen met vet en doordat de spier waaruit hij wordt gesneden weinig gebruik wordt heeft de ribeye een heerlijke malse structuur. Ook is de ribeye gerijpt in de rijpingskast van Meat Boutique, hierdoor krijgt het een heerlijke en unieke smaak.

Wil je meer weten over ons dry-aged vlees? Lees dan ons blog.

Eén familiebedrijf viel ons meteen op tijdens onze zoektocht naar exclusief Spaans vlees: Gutrei Galicia. Het bedrijf is opgericht door de broers José Manuel en Miguel Ángel Gutiérrez. Van jongs af aan kregen de broers de passie voor de verzorging en voeding van vee mee van hun ouders en grootouders. Ze deden ervaring op in slachthuizen en uitsnijderijen en besloten hun eigen bedrijf te starten. Dat was een goed plan: het vlees van Gutrei bereikt inmiddels restaurants en slagers over de hele wereld. 

Gutrei biedt twee lijnen vlees aan, waaronder de luxe lijn ‘Roxa d’Ouro’. Deze lijn stelt een hoge kwaliteitseis aan het vlees qua malsheid, vetmarmering en kleur van het vlees. Het vlees heeft veel prijzen gewonnen, waaronder drie gouden en twee zilveren medailles in de World Steak Challenge. Dat wilden we proeven! Na onze eerste kennismaking met Roxa d’Ouro is onze belangrijkste conclusie: dit is topkwaliteit rundvlees.

We zijn trots op deze exclusieve stukken vlees in ons assortiment. Tournedos, entrecôte en  côte de boeuf. De dry aged varianten van dit vlees hebben we 28 dagen laten rijpen in onze Meat Boutique-rijpingskast: dry aged côte de boeuf, T-bone steak, Porterhouse steak, côte à l’os, entrecote en ribeye. Dit geeft het vlees een ongekende smaak en een prachtige dieprode kleur.

Dit vlees heeft veel meer textuur dan dat van de Black Angus, hier moet je bij de bereiding rekening mee houden. Bij de Rubia Gallega is het belangrijk dat je het niet te veel gaart. Dus de buitenkant even goed schroeien en niet veel meer doen. Bij een dikker stuk vlees adviseren we om deze op een lage temperatuur tot 49 graden te laten komen en dan even kort, en heet, te grillen. Ten slotte is het belangrijk om de Rubia Gallega op de draad te snijden.

Bij Meat Boutique staat kwaliteit en hygiëne altijd voorop. Hieronder zie je hoe de levering van vlees in zijn werking gaat.

 

1. Het vlees wordt vacuüm verpakt om de kwaliteit hoog te houden en meteen ingevroren

 

2. Het vlees wordt de ochtend van levering ingevroren in de doos gelegd

 

3. We maken gebruik van ecologische ijspakken en isolatielagen in de doos

 

4. Bezorging wordt gedaan door een gespecialiseerde koerier met vriestransport

 

5. Je ontvangt een track-and-trace-mail (met link) op de ochtend van de dag van levering met vermelding van het tijdstip van bezorging (tussen 17.00 en 22.00 uur)

 

6. Je ontvangt 15 minuten voor aankomst bij jou thuis een melding via sms. Het product komt bevroren aan en kan in de vriezer worden bewaard