Dry-aged côte de boeuf

Côte de boeuf is een zeer gewaardeerd stuk vlees dat wordt gesneden uit de voorkant van de rug van het rund. Dit vlees heeft een zachte structuur en heeft uit zichzelf al een heerlijke smaak. Bij het snijden van côte de boeuf wordt het bot meegenomen, wat zorgt voor een extra volle smaak aan het vlees.

 

De dry-aged

... Meer Lezen

Côte de boeuf is een zeer gewaardeerd stuk vlees dat wordt gesneden uit de voorkant van de rug van het rund. Dit vlees heeft een zachte structuur en heeft uit zichzelf al een heerlijke smaak. Bij het snijden van côte de boeuf wordt het bot meegenomen, wat zorgt voor een extra volle smaak aan het vlees.

 

De dry-aged variant is nog intenser van smaak, door de rijping in onze droogkast. Doordat de rug van een rund minder gespierd is, is de côte de boeuf zeer mals en heeft het een fijne structuur. Heerlijk te bereiden in de pan, in de oven of op de barbecue! 

 

In ons assortiment vind je Côte de boeuf Swami Beef dry-aged, Côte de boeuf Gutrei Roxa d’Ouro dry-aged, Côte de Boeuf Spaanse Black Angus dry-aged, Côte de Boeuf Boeuf d'Ennal dry-aged en Côte de Boeuf Simmentaler dry-aged.

 

Dry-aged Côte de boeuf

Dankzij het dry-agen van de côte de boeuf krijgt het vlees een heerlijke superieure smaak. Dit moet je proberen! De snitten worden gerijpt in de Meat Boutique rijpingskast. Wil je hier meer over weten? Lees dan Ilja’s blog, waarin hij alles vertelt over het dry-agen van vlees.

 

Côte de boeuf bereiden

Côte de boeuf is op veelzijdig te bereiden. In de pan, in de oven of op de barbecue. Onze voorkeur gaat uit naar de barbecue, met name als het bereid is op de Big Green Egg of OFYR is het puur genieten. Onze tip is om, net als bij andere grotere stukken vlees, te zorgen dat het een kerntemperatuur bereikt van 42 graden. Daarna kort en heet aan beide kanten grillen en laten rusten in aluminiumfolie. Klaar ben je!

 

Côte de boeuf recepten

Dry-aged côte de boeuf heeft weinig meer nodig dan wat peper en zout. Wil je meer inspiratie opdoen hoe je côte de boeuf goed kunt bereiden? Bekijk dan onze recepten. Hier vind je onder andere Esthers Côte de boeuf Simmentaler - op z’n Zwitsers. Heb je zelf een geweldig recept dat je met ons wilt delen? Graag!

Verbergen

Côte de boeuf is een zeer gewaardeerd stuk vlees dat wordt gesneden uit de voorkant van de rug van het rund. Dit vlees heeft een zachte structuur en heeft uit zichzelf al een heerlijke smaak. Bij het snijden van côte de boeuf wordt het bot meegenomen, wat zorgt voor een extra volle smaak aan het vlees.

 

De dry-aged

... Meer Lezen

Côte de boeuf is een zeer gewaardeerd stuk vlees dat wordt gesneden uit de voorkant van de rug van het rund. Dit vlees heeft een zachte structuur en heeft uit zichzelf al een heerlijke smaak. Bij het snijden van côte de boeuf wordt het bot meegenomen, wat zorgt voor een extra volle smaak aan het vlees.

 

De dry-aged variant is nog intenser van smaak, door de rijping in onze droogkast. Doordat de rug van een rund minder gespierd is, is de côte de boeuf zeer mals en heeft het een fijne structuur. Heerlijk te bereiden in de pan, in de oven of op de barbecue! 

 

In ons assortiment vind je Côte de boeuf Swami Beef dry-aged, Côte de boeuf Gutrei Roxa d’Ouro dry-aged, Côte de Boeuf Spaanse Black Angus dry-aged, Côte de Boeuf Boeuf d'Ennal dry-aged en Côte de Boeuf Simmentaler dry-aged.

 

Dry-aged Côte de boeuf

Dankzij het dry-agen van de côte de boeuf krijgt het vlees een heerlijke superieure smaak. Dit moet je proberen! De snitten worden gerijpt in de Meat Boutique rijpingskast. Wil je hier meer over weten? Lees dan Ilja’s blog, waarin hij alles vertelt over het dry-agen van vlees.

 

Côte de boeuf bereiden

Côte de boeuf is op veelzijdig te bereiden. In de pan, in de oven of op de barbecue. Onze voorkeur gaat uit naar de barbecue, met name als het bereid is op de Big Green Egg of OFYR is het puur genieten. Onze tip is om, net als bij andere grotere stukken vlees, te zorgen dat het een kerntemperatuur bereikt van 42 graden. Daarna kort en heet aan beide kanten grillen en laten rusten in aluminiumfolie. Klaar ben je!

 

Côte de boeuf recepten

Dry-aged côte de boeuf heeft weinig meer nodig dan wat peper en zout. Wil je meer inspiratie opdoen hoe je côte de boeuf goed kunt bereiden? Bekijk dan onze recepten. Hier vind je onder andere Esthers Côte de boeuf Simmentaler - op z’n Zwitsers. Heb je zelf een geweldig recept dat je met ons wilt delen? Graag!

Verbergen
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren