Côte de Boeuf Swami Beef Dry Aged

600g

De dry-aged côte de boeuf is een heerlijk stuk vlees met een zachte structuur. Hij is gesneden uit de voorkant van de rug van het rund. Door het dry-agen heeft het vlees een superieure smaak en een prachtige structuur.

Ras: Jersey - Swami Beef
Denemarken

3 op voorraad

Bevroren

Speciale prijs 32,91

Vanavond in huis

* Verplichte velden

Nog 75,00 voor gratis bezorging

Heb je vragen over dit product?
Stel je vraag via Whatsapp

  • Afhalen/bezorgen wanneer jij wilt

  • Unieke producten

  • Goed verpakt, snel geleverd

  • Inspirerende kooktips & recepten

 

Wat onze klanten zeggen...

Côte de boeuf wordt gesneden uit de voorkant van de rug van het rund en is erg zacht en smaakvol. In tegenstelling tot de ribeye wordt bij deze snit het bot wel mee gesneden. Door het aanwezige vetrandje en door het dry-agen krijgt het vlees een heerlijke superieure smaak. Doordat de rug van het rund minder gespierd is, is het vlees dat hieruit wordt gesneden ook zeer mals en heeft het een fijne structuur.

 

Dry-aged Côte de Boeuf

Door het dry-agen, oftewel het droogrijpen in onze eigen Meat Boutique rijpingskast krijgt de côte de boeuf een smaak die je niet snel zult proeven. Wanneer je dry-aged vlees hebt geproefd wil je niks anders meer!

Ben je benieuwd naar het rijpingsproces van dry-aged vlees? Lees dan ons blog.

De Swami Beef van Meat Boutique

Het Deense Swami beef, is de naam voor een selectie van het runderras Jersey. Runderen met het Swami ‘keurmerk’ hebben een bijzonder dieet genoten, bestaande uit twee fases. De eerste fase voeding bestaat uit gras, de tweede fase bestaat uit 180 dagen van tarwe met een integratie van suikerbieten. Dit valt samen met de opfokperiode van de runderen, net voor de slacht. Dit zorgt voor de prachtige marmering en heerlijke intense smaak.

Swami Beef is een kruising tussen het dubbeldoelras Holstein en het ras Jersey. De kruising zorgt voor een intense marmering in het rundvlees. De runderen worden gehouden in de uitgestrekte weilanden in Denemarken. De bijzondere naam Swami is van Indiaanse oorsprong en betekent liefde en verering. Het is dus meer dan een goed stuk vlees: Swami is een gevoel, het moment van ontmoeting tussen plezier en passie.

Het prachtige rundvlees van Swami Beef is net iets anders dan dat van bijvoorbeeld de Black Angus, het is vergelijkbaar met het vlees van Gutrei. Swami Beef heeft namelijk meer textuur, en hier moet je rekening mee houden tijdens de bereiding. Het is belangrijk dat je dit vlees niet te veel gaart, dus alleen de buitenkant even goed schroeiren is al voldoende! Bij een dikker stuk vlees adviseren we om deze op een lage temperatuur (tot ongeveer 49 graden) te laten komen en dan even kort en heet te grillen. Ook is het van belang om Swami Beef op de draar te snijden. Daarna kun je genieten van het heerlijke vlees!

Bij Meat Boutique staat kwaliteit en hygiëne altijd voorop. Hieronder zie je hoe de levering van vlees in zijn werking gaat.

 

1. Het vlees wordt vacuüm verpakt om de kwaliteit hoog te houden en meteen ingevroren

 

2. Het vlees wordt de ochtend van levering ingevroren in de doos gelegd

 

3. We maken gebruik van ecologische ijspakken en isolatielagen in de doos

 

4. Bezorging wordt gedaan door een gespecialiseerde koerier met vriestransport

 

5. Je ontvangt een track-and-trace-mail (met link) op de ochtend van de dag van levering met vermelding van het tijdstip van bezorging (tussen 17.00 en 22.00 uur)

 

6. Je ontvangt 15 minuten voor aankomst bij jou thuis een melding via sms. Het product komt bevroren aan en kan in de vriezer worden bewaard