Côte de Boeuf Simmentaler Dry Aged

Cotê de Boeuf is een zeer gewaardeerd stuk vlees, met een zachte structuur en heeft door het dry-agen een superieure smaak.

Ras: Simmentaler
Zwitserland

Op voorraad

Bevroren

Speciale prijs 59,18

Vanavond in huis

* Verplichte velden

Nog 75,00 voor gratis bezorging

Heb je vragen over dit product?
Stel je vraag via Whatsapp

  • Afhalen/bezorgen wanneer jij wilt

  • Unieke producten

  • Goed verpakt, snel geleverd

  • Inspirerende kooktips & recepten

 

Wat onze klanten zeggen...

Sommige bestempelen de Côte de Boeuf als de meest gewaardeerde steak. Côte de boeuf wordt gesneden uit de voorkant van de rug van een rund en is echt zacht en erg smaakvol. In tegenstelling tot de ribeye wordt bij deze snit het bot wel mee gesneden. Door het aanwezige vetrandje en door het dry-agen krijgt het vlees een superieure smaak. Doordat de rug van een rund minder gespierd is, is het vlees wat hieruit wordt gesneden ook zeer mals en heeft het een fijne structuur.

De Simmentaler van Meat Boutique

De Simmentaler runderen komen van oorsprong uit de Zwitserse Alpen, waar ze al sinds de middeleeuwen rondlopen. Dit traditionele, oersterke ras heeft al eeuwen de Zwitserse Alpen getrotseerd en kenmerkt zich door zijn rood-witte vacht. De runderen hebben een heerlijk leven in de buitenlucht en voeden zich met alles wat de Alpen te bieden hebben. Grassen, bloemen, kruiden en zaden staan allemaal op het menu.

De naam Simmentaler verwijst naar het gebied waar de runderen voor het eerst gefokt werden, namelijk de Simme vallei in Zwitserland, een berggebied in het Berner Oberwald. Het ras is ontstaan door de kruising tussen een groot Duits runderras en een ras van kleine Zwitserse runderen. Het resultaat was een middelgroot rund, met stevige botten en sterke spieren. De Simmentaler runderen danken hun populariteit niet alleen maar aan het prachtige vlees, maar ook aan het feit dat het ras super veelzijdig is. Ze leveren namelijk ook heerlijke melk en zijn hierdoor breed inzetbaar.

De mooie smaak van de Simmentaler

Simmentaler runderen zijn echt dubbeldoelkoeien. De unieke combinatie van frisse lucht, natuurlijk dieet en veel bewegingsruimte dragen bij aan het bijzondere vlees van de Simmentaler. Het vlees heeft een volle, kenmerkende en zeer karaktervolle smaak, met een iets grovere structuur en goede vetdooradering.

Bij Meat Boutique staat kwaliteit en hygiëne altijd voorop. Hieronder zie je hoe de levering van vlees in zijn werking gaat.

 

1. Het vlees wordt vacuüm verpakt om de kwaliteit hoog te houden en meteen ingevroren

 

2. Het vlees wordt de ochtend van levering ingevroren in de doos gelegd

 

3. We maken gebruik van ecologische ijspakken en isolatielagen in de doos

 

4. Bezorging wordt gedaan door een gespecialiseerde koerier met vriestransport

 

5. Je ontvangt een track-and-trace-mail (met link) op de ochtend van de dag van levering met vermelding van het tijdstip van bezorging (tussen 17.00 en 22.00 uur)

 

6. Je ontvangt 15 minuten voor aankomst bij jou thuis een melding via sms. Het product komt bevroren aan en kan in de vriezer worden bewaard

Heb je hulp nodig bij het bereiden van dit product? Bekijk relevante recepten:

Ilja Roelofs

Ilja Roelofs

Ilja is onze echte professionele vleeskenner. Al ons vlees wordt naar zijn slagerij vervoerd en vanuit daar worden de stukken vlees beoordeeld op kwaliteit. Als de kwaliteit van het vlees goed genoeg is wordt het vlees, als het nodig is, geportioneerd, vacuüm verpakt en meteen ingevroren. Zo kan Ilja garanderen dat het vlees dat je bij Meat Boutique besteld goed blijft tijdens het vervoer en uiteindelijk ook bij de bereiding van dit heerlijke vlees! 

Wil je meer weten over Ilja en zijn passie voor vlees? Lees hier zijn verhaal!