Secreto Cerdo Iberico Bellota

De secreto is een grofdradige snit die zich verbergt tussen de schouders van het varken. De prachtige vetmarmering en het dieet van de Ibericovarkens dragen bij aan de uitzonderlijke smaak van de secreto. Doordat dit vlees van een Cerdo Iberico de Bellota varken is, heeft het vlees een hele intense en kruidige smaak.

Ras: Cerdo Iberico Bellota
Spanje

Op voorraad

Bevroren

Special Price 13,16

Morgen in huis

* Verplichte velden

Nog 75,00 voor gratis bezorging

Heb je vragen over dit product?
Stel je vraag via Whatsapp

  • Afhalen/bezorgen wanneer jij wilt

  • Unieke producten

  • Goed verpakt, snel geleverd

  • Inspirerende kooktips & recepten

 

Wat onze klanten zeggen...

Secreto is het stuk vlees dat gesneden wordt uit de schouder van het varken. Het Iberico ras is het enige ras waar deze snit uit wordt gesneden. Vandaar de naam secreto, wat Spaans is voor geheim; het geheim van het Ibericovarken. De secreto wordt ook wel de Iberico flank steak genoemd, omdat het qua vorm wel iets wegheeft van deze steak. Ibericovarkens eten het merendeel van de tijd eikels en kruiden, wat zorgt voor een karakteristieke smaak. Ook heeft de secreto een fantastische vetmarmering dat net als het dieet van het varken, bijdraagt aan de briljante smaak van het vlees. De secreto is een grofdradige snit die zich verbergt tussen de schouders van het varken. De prachtige vetmarmering en het dieet van de Ibericovarkens dragen bij aan de uitzonderlijke smaak van de secreto.

 

Bestel je secreto en geniet van het goede eten!

Spaanse Iberico Bellota van Meat Boutique

Het vlees van de Spaanse Ibérico varken is waarschijnlijk het smakelijkste varkensvlees wat je ooit zult proeven. Het Ibérico ras is afkomstig uit het zuidwesten van Spanje en wordt uitsluitend in Spanje gefokt. De varkens hebben zowel een donkere vacht als donkere hoeven, vandaar ook hun bijnaam Pata Negra, wat zwarte hoeven betekent. De Ibérico varkens leven in bossen waar genoeg bewegingsruimte is en leven van gras, kruiden, planten, wortelen olijven en eikels.

Het Cerdo Ibérico de Bellota is een nog exclusieverras dan de normale Cerdo Ibérico. Bellotas betekent namelijk eikels in het Spaans. De varkens van Cerdo Ibérico de Bellota hebben een speciaal dieet. De varkens worden tijdens het Montanera-seizoen (de maanden oktober tot maart) met alleen maar eikels gevoed. De varkens eten dan wel 10 kilo eikels per dag, waardoor ze in korte tijd op een gewicht tussen de 160 en 180 kilo zitten. De hoeveelheid eikels die de varkens eten is de oorzaak van de kenmerkende, nootachtige smaak van het vlees. Alleen Iberico varkens die zich strikt aan het dieet van eikels en wilde grassen houden, vallen onder de Bellota.

De kwaliteit van dit ras is op en top, en dat proef je!

Bij Meat Boutique staat kwaliteit en hygiëne altijd voorop. Hieronder zie je hoe de levering van vlees in zijn werking gaat.

 

1. Het vlees wordt vacuüm verpakt om de kwaliteit hoog te houden en meteen ingevroren

 

2. Het vlees wordt de ochtend van levering ingevroren in de doos gelegd

 

3. We maken gebruik van ecologische ijspakken en isolatielagen in de doos

 

4. Bezorging wordt gedaan door een gespecialiseerde koerier met vriestransport

 

5. Je ontvangt een track-and-trace-mail (met link) op de ochtend van de dag van levering met vermelding van het tijdstip van bezorging (tussen 17.00 en 22.00 uur)

 

6. Je ontvangt 15 minuten voor aankomst bij jou thuis een melding via sms. Het product komt bevroren aan en kan in de vriezer worden bewaard

Heb je inspiratie nodig bij het bereiden van dit product? Lees relevante blogberichten: