Ribfingers Cerdo Iberico

Ribfingers zijn een heerlijke snack die makkelijk te bereiden zijn. Het vlees wordt tussen de ribben van de spareribs uitgesneden en heeft door het dieet van de Iberico varkens echt een hele bijzondere smaak.

Ras: Cerdo Iberico
Spanje

Op voorraad

Bevroren

Speciale prijs 26,40

Vanavond in huis

* Verplichte velden

Nog 75,00 voor gratis bezorging

Heb je vragen over dit product?
Stel je vraag via Whatsapp

 • Afhalen/bezorgen wanneer jij wilt

 • Unieke producten

 • Goed verpakt, snel geleverd

 • Inspirerende kooktips & recepten

 

Wat onze klanten zeggen...

De naam Ribfingers is eigenlijk gewoon een chique naam voor spareribs zonder botjes. Voor het verkrijgen van de ribfingers wordt het vlees tussen de ribben van de spareribs uitgesneden.  Met een goede bereiding kun je de ribfingers lekker knapperig maken, waardoor je makkelijk kan variëren met de smaak en structuur van spareribs zoals je die gewend bent.  De hot ’n fast methode is een passende manier voor het klaarmaken van de ribfingers. Het vlees van de fingers wordt veel gebruikt in oosterse gerechten. De ribfingers hebben bovendien een extra bijzondere smaak door het dieet van de Iberico varkens. Een echte aanrader dus!

De Spaanse Cerdo Iberico van Meat Boutique

Het vlees van het Spaanse Iberico varken is waarschijnlijk het smakelijkste varkensvlees wat je ooit zult proeven en wordt ook wel de Wagyu onder de varkens genoemd. Het Iberico ras wordt uitsluitend in Spanje gefokt. De varkens hebben zowel een donkere vacht als donkere hoeven, vandaar ook hun bijnaam pata negra, wat zwarte hoeven betekent. De varkens zijn afkomstig uit het zuidwesten van Spanje, waar ze behandeld worden als echte adel. Ze leven in bossen, waar genoeg bewegingsruimte is. Hier leven de dieren van gras, kruiden, planten, wortels, olijven maar voornamelijk eikels. De hoeveelheid eikels die de varkens eten is ook de oorzaak van de kenmerkende, nootachtige smaak van het vlees.

De open en uitgestrekte bossen waar de dieren leven zijn te vinden in Extramadura en in delen van West- en Noord Andalusië en West-Castilië. In de maanden tussen oktober en maart eten de varkens zich hier rond aan eikels, waardoor ze in een korte tijd op een gewicht tussen de 160 en 180 kilo zitten. Doordat de varkens zoveel eten, ontstaat er een hoge concentratie intramusculair vet. Ook deze marmering zorgt ervoor dat het vlees super mals en sappig is. Dit vet is grotendeels enkelvoudig en meervoudig verzadigd, waardoor het rijk aan voedingsstoffen is en dus goed past in een gebalanceerd dieet.

De unieke smaak van de Iberico

Omdat het vlees van de varkens zo gemarmerd is, wordt het vlees onder warmere omstandigheden dan normaal gesneden. Dit maakt het mogelijk om bijzondere snitten te verkrijgen, zoals de secreto, presa, aguja en pluma. Deze delen worden bij reguliere varkens niet uitgesneden maar worden vaak gebruikt voor gehakt. Heerlijke snitten en echt weer eens iets anders!

Bij Meat Boutique staat kwaliteit en hygiëne altijd voorop. Hieronder zie je hoe de levering van vlees in zijn werking gaat.

 

1. Het vlees wordt vacuüm verpakt om de kwaliteit hoog te houden en meteen ingevroren

 

2. Het vlees wordt de ochtend van levering ingevroren in de doos gelegd

 

3. We maken gebruik van ecologische ijspakken en isolatielagen in de doos

 

4. Bezorging wordt gedaan door een gespecialiseerde koerier met vriestransport

 

5. Je ontvangt een track-and-trace-mail (met link) op de ochtend van de dag van levering met vermelding van het tijdstip van bezorging (tussen 17.00 en 22.00 uur)

 

6. Je ontvangt 15 minuten voor aankomst bij jou thuis een melding via sms. Het product komt bevroren aan en kan in de vriezer worden bewaard

Heb je inspiratie nodig bij het bereiden van dit product? Lees relevante blogberichten:
 • Op de proef 3 - Een proeverij op het dakterras van El Niño

  Op de proef 3 - Een proeverij op het dakterras van El Niño

  Nog even terug naar oktober afgelopen jaar, toen we genoten van een heerlijke proeverij op het dakterras van Michaels kantoor in Enschede. We schreven al eerder over de Big Green Egg XL die daar staat
 • Low & slow of hot & fast: hoe zit het ook alweer?

  Low & slow of hot & fast: hoe zit het ook alweer?

  Wij houden wel van een goede winterbarbecue. Deze koude en grijze dagen weerhouden ons er zeker niet van om de barbecue aan te steken. Met kerst maakten we alledrie een mooi stuk vlees klaar op onze