Deze website maakt gebruik van noodzakelijke, analytische en marketing cookies. Door te accepteren ga je akkoord met het plaatsen van alle soorten cookies. Als je kiest voor weigeren plaatsen we alleen noodzakelijke cookies.
Read more here.Presa Cerdo Iberico
Presa Iberico is prachtig varkensvlees uit het zuiden van Spanje. Presa komt van het deel tussen de nek en de schouder. Deze bijzondere snit wordt alleen uitgesneden bij de Spaanse Iberico varkens en kenmerkt zich door de fenomenale en karakteristieke vetadering en malse textuur.
Ras: Cerdo Iberico
Spanje Bevroren
Op voorraad
Nog 75,00 voor gratis bezorging
Heb je vragen over dit product?
Stel je vraag via Whatsapp
Afhalen/bezorgen wanneer jij wilt
Unieke producten
Goed verpakt, snel geleverd
Inspirerende kooktips & recepten
De presa is een prachtig, plat stuk vlees dat onder andere heerlijk is voor op de barbecue. Het delicate mondgevoel is uniek, zulk lekker varkensvlees heb je nog nooit geproefd!
De Spaanse Cerdo Iberico van Meat Boutique
Het vlees van het Spaanse Iberico varken is waarschijnlijk het smakelijkste varkensvlees wat je ooit zult proeven en wordt ook wel de Wagyu onder de varkens genoemd. Het Iberico ras wordt uitsluitend in Spanje gefokt. De varkens hebben zowel een donkere vacht als donkere hoeven, vandaar ook hun bijnaam pata negra, wat zwarte hoeven betekent. De varkens zijn afkomstig uit het zuidwesten van Spanje, waar ze behandeld worden als echte adel. Ze leven in bossen, waar genoeg bewegingsruimte is. Hier leven de dieren van gras, kruiden, planten, wortels, olijven maar voornamelijk eikels. De hoeveelheid eikels die de varkens eten is ook de oorzaak van de kenmerkende, nootachtige smaak van het vlees.
De open en uitgestrekte bossen waar de dieren leven zijn te vinden in Extramadura en in delen van West- en Noord Andalusië en West-Castilië. In de maanden tussen oktober en maart eten de varkens zich hier rond aan eikels, waardoor ze in een korte tijd op een gewicht tussen de 160 en 180 kilo zitten. Doordat de varkens zoveel eten, ontstaat er een hoge concentratie intramusculair vet. Ook deze marmering zorgt ervoor dat het vlees super mals en sappig is. Dit vet is grotendeels enkelvoudig en meervoudig verzadigd, waardoor het rijk aan voedingsstoffen is en dus goed past in een gebalanceerd dieet.
De unieke smaak van de Iberico
Omdat het vlees van de varkens zo gemarmerd is, wordt het vlees onder warmere omstandigheden dan normaal gesneden. Dit maakt het mogelijk om bijzondere snitten te verkrijgen, zoals de secreto, presa, aguja en pluma. Deze delen worden bij reguliere varkens niet uitgesneden maar worden vaak gebruikt voor gehakt. Heerlijke snitten en echt weer eens iets anders!
Bij Meat Boutique staat kwaliteit en hygiëne altijd voorop. Hieronder zie je hoe de levering van vlees in zijn werking gaat.
1. Het vlees wordt vacuüm verpakt om de kwaliteit hoog te houden en meteen ingevroren
2. Het vlees wordt de dag van levering ingevroren in een papieren zak gelegd
3. We leggen het vlees in de zak zo laat mogelijk om te zorgen dat het vlees nog goed bevroren is
4. Bezorging wordt gedaan door een medewerker, levering is alleen mogelijk binnen Enschede
5. Je ontvangt van ons een e-mail op de dag van levering om je te herinneren dat we die dag langskomen met je bestelling (tussen 17.00 en 22.00 uur)
6. Je ontvangt 15 minuten voor aankomst bij jou thuis een belletje van een medewerker. Het product komt bevroren aan en kan in de vriezer worden bewaard
Sterrenselectie (0)