Ribfinger Strips Cerdo Iberico Bellota

Deze ribfinger strips zijn een heerlijke snack die makkelijk te bereiden zijn. Deze ribfinger strips zijn wat langer dan de gewone ribfingers en zijn iets malser. Het vlees wordt tussen de ribben van de spareribs uitgesneden en heeft door het dieet van de Iberico varkens echt een hele bijzondere smaak. Let wel dat hier wel bot aan zit.

Ras: Cerdo Iberico Bellota
Spanje

Op voorraad

Bevroren

Special Price 21,60

Maandag in huis

* Verplichte velden

Nog 75,00 voor gratis bezorging

Heb je vragen over dit product?
Stel je vraag via Whatsapp

  • Afhalen/bezorgen wanneer jij wilt

  • Unieke producten

  • Goed verpakt, snel geleverd

  • Inspirerende kooktips & recepten

De naam Ribfingers is eigenlijk gewoon een chique naam voor spareribs zonder botjes. Voor het verkrijgen van de ribfingers wordt het vlees tussen de ribben van de spareribs uitgesneden.  Met een goede bereiding kun je de ribfingers lekker knapperig maken, waardoor je makkelijk kan variëren met de smaak en structuur van spareribs zoals je die gewend bent.  De hot ’n fast methode is een passende manier voor het klaarmaken van de ribfingers. Het vlees van de fingers wordt veel gebruikt in oosterse gerechten. De ribfingers hebben bovendien een extra bijzondere smaak door het dieet van de Iberico varkens. Een echte aanrader dus!

 

Dit zijn ribfinger strips, het vlees is vergelijkbaar als die van de gewone ribfingers, maar in dit geval zit er nog bot aan.

Spaanse Iberico Bellota van Meat Boutique

Het vlees van de Spaanse Ibérico varken is waarschijnlijk het smakelijkste varkensvlees wat je ooit zult proeven. Het Ibérico ras is afkomstig uit het zuidwesten van Spanje en wordt uitsluitend in Spanje gefokt. De varkens hebben zowel een donkere vacht als donkere hoeven, vandaar ook hun bijnaam Pata Negra, wat zwarte hoeven betekent. De Ibérico varkens leven in bossen waar genoeg bewegingsruimte is en leven van gras, kruiden, planten, wortelen olijven en eikels.

Het Cerdo Ibérico de Bellota is een nog exclusieverras dan de normale Cerdo Ibérico. Bellotas betekent namelijk eikels in het Spaans. De varkens van Cerdo Ibérico de Bellota hebben een speciaal dieet. De varkens worden tijdens het Montanera-seizoen (de maanden oktober tot maart) met alleen maar eikels gevoed. De varkens eten dan wel 10 kilo eikels per dag, waardoor ze in korte tijd op een gewicht tussen de 160 en 180 kilo zitten. De hoeveelheid eikels die de varkens eten is de oorzaak van de kenmerkende, nootachtige smaak van het vlees. Alleen Iberico varkens die zich strikt aan het dieet van eikels en wilde grassen houden, vallen onder de Bellota.

De kwaliteit van dit ras is op en top, en dat proef je!

Bij Meat Boutique staat kwaliteit en hygiëne altijd voorop. Hieronder zie je hoe de levering van vlees in zijn werking gaat.

 

1. Het vlees wordt vacuüm verpakt om de kwaliteit hoog te houden en meteen ingevroren

 

2. Het vlees wordt de dag van levering ingevroren in een papieren zak gelegd

 

3. We leggen het vlees in de zak zo laat mogelijk om te zorgen dat het vlees nog goed bevroren is

 

4. Bezorging wordt gedaan door een medewerker, levering is alleen mogelijk binnen Enschede

 

5. Je ontvangt van ons een e-mail op de dag van levering om je te herinneren dat we die dag langskomen met je bestelling (tussen 17.00 en 22.00 uur)

 

6. Je ontvangt 15 minuten voor aankomst bij jou thuis een belletje van een medewerker. Het product komt bevroren aan en kan in de vriezer worden bewaard

Sterrenselectie (0)
Laat hieronder weten wat jij van dit product vond
Ontevreden Erg tevreden
Ontevreden Erg tevreden
Ontevreden Erg tevreden