Hulp nodig? Stuur ons een bericht!

Spaanse Cerdo Iberico spareribs

Spareribs zijn tegenwoordig een van de meest populaire barbecue vleessoorten, en dat is niet voor niets! Het vlees van deze Iberico spareribs is door de mooie vetadering super mals, waardoor ze ook perfect zijn voor low ’n slow cooking.

Ras: Cerdo Iberico
Spanje

Op voorraad

Bevroren

Special Price 11,25

Voor 15:00 uur besteld, vanavond in huis

* Verplichte velden

Nog 75,00 voor gratis bezorging

Heb je vragen over dit product?
Stel je vraag via Whatsapp

  • Afhalen/bezorgen wanneer jij wilt

  • Unieke producten

  • Goed verpakt, snel geleverd

  • Inspirerende kooktips & recepten

Zeg je barbecue? Dan zeg je spareribs. Spareribs zijn in Nederland een van de meest geliefde stukken vlees voor op de barbecue, en dat is niet voor niets! Dit vlees is afkomstig van de ribben die in de rug van het Iberico varken liggen. De ribben, die met het vlees worden mee gesneden, zorgen ervoor dat de warmte tijdens de bereiding goed wordt geleid. Hierdoor worden de ribben mooi egaal gaar. Ook geven de ribben extra smaak af aan het vlees. Spareribs zijn perfect om low ’n slow te bereiden, hierdoor wordt het vlees heerlijk zacht en blijft het door de vetadering lekker sappig.

De Spaanse Cerdo Iberico van Meat Boutique

Het vlees van het Spaanse Iberico varken is waarschijnlijk het smakelijkste varkensvlees wat je ooit zult proeven en wordt ook wel de Wagyu onder de varkens genoemd. Het Iberico ras wordt uitsluitend in Spanje gefokt. De varkens hebben zowel een donkere vacht als donkere hoeven, vandaar ook hun bijnaam pata negra, wat zwarte hoeven betekent. De varkens zijn afkomstig uit het zuidwesten van Spanje, waar ze behandeld worden als echte adel. Ze leven in bossen, waar genoeg bewegingsruimte is. Hier leven de dieren van gras, kruiden, planten, wortels, olijven maar voornamelijk eikels. De hoeveelheid eikels die de varkens eten is ook de oorzaak van de kenmerkende, nootachtige smaak van het vlees.

De open en uitgestrekte bossen waar de dieren leven zijn te vinden in Extramadura en in delen van West- en Noord Andalusië en West-Castilië. In de maanden tussen oktober en maart eten de varkens zich hier rond aan eikels, waardoor ze in een korte tijd op een gewicht tussen de 160 en 180 kilo zitten. Doordat de varkens zoveel eten, ontstaat er een hoge concentratie intramusculair vet. Ook deze marmering zorgt ervoor dat het vlees super mals en sappig is. Dit vet is grotendeels enkelvoudig en meervoudig verzadigd, waardoor het rijk aan voedingsstoffen is en dus goed past in een gebalanceerd dieet.

De unieke smaak van de Iberico

Omdat het vlees van de varkens zo gemarmerd is, wordt het vlees onder warmere omstandigheden dan normaal gesneden. Dit maakt het mogelijk om bijzondere snitten te verkrijgen, zoals de secreto, presa, aguja en pluma. Deze delen worden bij reguliere varkens niet uitgesneden maar worden vaak gebruikt voor gehakt. Heerlijke snitten en echt weer eens iets anders!

Bij Meat Boutique staat kwaliteit en hygiëne altijd voorop. Hieronder zie je hoe de levering van vlees in zijn werking gaat.

 

1. Het vlees wordt vacuüm verpakt om de kwaliteit hoog te houden en meteen ingevroren

 

2. Het vlees wordt de dag van levering ingevroren in een papieren zak gelegd

 

3. We leggen het vlees in de zak zo laat mogelijk om te zorgen dat het vlees nog goed bevroren is

 

4. Bezorging wordt gedaan door een medewerker, levering is alleen mogelijk binnen Enschede

 

5. Je ontvangt van ons een e-mail op de dag van levering om je te herinneren dat we die dag langskomen met je bestelling (tussen 17.00 en 22.00 uur)

 

6. Je ontvangt 15 minuten voor aankomst bij jou thuis een belletje van een medewerker. Het product komt bevroren aan en kan in de vriezer worden bewaard

Sterrenselectie (0)
Laat hieronder weten wat jij van dit product vond
Ontevreden Erg tevreden
Ontevreden Erg tevreden
Ontevreden Erg tevreden