Ribs & racks

Onze ribs en racks van het varken zijn verrukkelijk. Stuk voor stuk vlees met heerlijk sappig vlees dat door de botten net die extra smaak krijgt. De ribs en racks zijn op verschillende manieren te bereiden, wat ze erg divers maakt. 

 

In ons assortiment vind je ... Meer Lezen

Onze ribs en racks van het varken zijn verrukkelijk. Stuk voor stuk vlees met heerlijk sappig vlees dat door de botten net die extra smaak krijgt. De ribs en racks zijn op verschillende manieren te bereiden, wat ze erg divers maakt. 

 

In ons assortiment vind je Belly Ribs Cerdo Iberico, Verse spareribs Nederlands Landvarken, Frenched Racks Cerdo Iberico, Rib roast geportioneerd Duke of Berkshire en Rib roast met Been Duke of Berkshire

 

De spareribs zijn hier natuurlijk de klassieker, vooral voor op de BBQ. Wil je een keer wat anders proberen? Kies van voor de belly ribs. Deze zijn gesneden uit de buik van het varken. Vergeleken met de spareribs, die gesneden zijn uit de rug, zijn deze ribs groter. Ook de smaak is net wat anders. Dat komt omdat de belly ribs van de Cerdo Iberico varkens komen. Het dieet van deze varkens bestaat voor een groot deel uit eikels. 

 

De frenched racks zijn net als de spareribs (en de rib roasts) uit de rug van het varken gesneden. Het is een stuk varkensfilet waar de ribben nog aanzitten. Doordat het bot (de ribben) mee zijn gesneden is het vlees extra smaakvol. Deze snit heeft een perfecte verhouding tussen vlees en vet.



Ribs & racks bereiden

Ribs en racks van het varken zijn op verschillende manieren te bereiden. Ze kunnen goed in de pan, in de oven, op de grill en in de BBQ. Die laatste is onze favoriet. Met name van een low ‘n’ slow bereiding op de Big Green Egg loopt ons het water in de mond. Dit kan bijvoorbeeld erg goed met de spareribs en de frenched racks.

 

Wil jij weten welke verschillende bereidingswijzen er zijn, en hoe je thuis de lekkerste ribs en racks bereid op de BBQ? Bekijk dan onze workshops. Deze worden gegeven door echte masterchefs. Aanrader!

 

Ribs & racks recepten

Ben je op zoek naar inspiratie voor een gerecht met varkensribs of -racks? Bekijk dan onze recepten. Hier vind je onder andere Ibérico belly ribs met kruidige couscous, Ribroast van de Duke of Berkshire met andijviestamppot en koolraap en Angelo’s sticky spareribs. Heb jij een toprecept voor ribs en racks? Laat het ons weten!

 

Ribs & racks kopen

Al onze ribs en racks van het varken bestel je snel en eenvoudig bij Meat Boutique. Al onze ribs & racks zijn zorgvuldig geselecteerd en van geweldige kwaliteit. Probeer het zelf!

Verbergen

Onze ribs en racks van het varken zijn verrukkelijk. Stuk voor stuk vlees met heerlijk sappig vlees dat door de botten net die extra smaak krijgt. De ribs en racks zijn op verschillende manieren te bereiden, wat ze erg divers maakt. 

 

In ons assortiment vind je ... Meer Lezen

Onze ribs en racks van het varken zijn verrukkelijk. Stuk voor stuk vlees met heerlijk sappig vlees dat door de botten net die extra smaak krijgt. De ribs en racks zijn op verschillende manieren te bereiden, wat ze erg divers maakt. 

 

In ons assortiment vind je Belly Ribs Cerdo Iberico, Verse spareribs Nederlands Landvarken, Frenched Racks Cerdo Iberico, Rib roast geportioneerd Duke of Berkshire en Rib roast met Been Duke of Berkshire

 

De spareribs zijn hier natuurlijk de klassieker, vooral voor op de BBQ. Wil je een keer wat anders proberen? Kies van voor de belly ribs. Deze zijn gesneden uit de buik van het varken. Vergeleken met de spareribs, die gesneden zijn uit de rug, zijn deze ribs groter. Ook de smaak is net wat anders. Dat komt omdat de belly ribs van de Cerdo Iberico varkens komen. Het dieet van deze varkens bestaat voor een groot deel uit eikels. 

 

De frenched racks zijn net als de spareribs (en de rib roasts) uit de rug van het varken gesneden. Het is een stuk varkensfilet waar de ribben nog aanzitten. Doordat het bot (de ribben) mee zijn gesneden is het vlees extra smaakvol. Deze snit heeft een perfecte verhouding tussen vlees en vet.



Ribs & racks bereiden

Ribs en racks van het varken zijn op verschillende manieren te bereiden. Ze kunnen goed in de pan, in de oven, op de grill en in de BBQ. Die laatste is onze favoriet. Met name van een low ‘n’ slow bereiding op de Big Green Egg loopt ons het water in de mond. Dit kan bijvoorbeeld erg goed met de spareribs en de frenched racks.

 

Wil jij weten welke verschillende bereidingswijzen er zijn, en hoe je thuis de lekkerste ribs en racks bereid op de BBQ? Bekijk dan onze workshops. Deze worden gegeven door echte masterchefs. Aanrader!

 

Ribs & racks recepten

Ben je op zoek naar inspiratie voor een gerecht met varkensribs of -racks? Bekijk dan onze recepten. Hier vind je onder andere Ibérico belly ribs met kruidige couscous, Ribroast van de Duke of Berkshire met andijviestamppot en koolraap en Angelo’s sticky spareribs. Heb jij een toprecept voor ribs en racks? Laat het ons weten!

 

Ribs & racks kopen

Al onze ribs en racks van het varken bestel je snel en eenvoudig bij Meat Boutique. Al onze ribs & racks zijn zorgvuldig geselecteerd en van geweldige kwaliteit. Probeer het zelf!

Verbergen
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren