Steak

Steak is altijd een goed idee. Gesneden uit de dunne lende (en de ossenhaas) is steak een perfect stuk vlees voor vrijwel elke gelegenheid. Steaks zijn over het algemeen wat dikker en groter. Het mooie van steak is dat ze op verschillende manieren te bereiden zijn, en dat er veel variatie is in soorten

... Meer Lezen

Steak is altijd een goed idee. Gesneden uit de dunne lende (en de ossenhaas) is steak een perfect stuk vlees voor vrijwel elke gelegenheid. Steaks zijn over het algemeen wat dikker en groter. Het mooie van steak is dat ze op verschillende manieren te bereiden zijn, en dat er veel variatie is in soorten steaks. 

 

Soorten steak

Bekende steaks zijn de T-Bone steak, Porterhouse steak, Tomahawk steak en de Flat Iron steak. In ons assortiment vind je hiervan verschillende soorten, zoals de Spaanse Wagyu chuck eye steak, T-bone steak Swami Beef dry-aged, Porterhouse steak Swami Beef dry-agedPorterhouse steak Gutrei Roxa d’Ouro dry-aged, T-bone steak Gutrei Roxa d’Ouro dry-aged, Spaanse Black Angus flat iron steak, T-bone steak Simmentaler dry-aged en Porterhouse steak Simmentaler dry-aged.

 

Steak bereiden

Steak is op verschillende manieren te bereiden. Bakken in de pan is waarschijnlijk het meest populair, gevolgd door de grill en de BBQ. De bereidingswijze verschilt per stuk. Porterhouse steaks zijn groter en hebben daardoor meer tijd nodig om te garen. Steaks van Gutrei Roxa d’Ouro hebben meer textuur dan Simmentaler en Black Angus, en hoeven dus minder lang te garen. Ook dry-aged steak vraagt weer een iets andere bereiding.

 

Wil je meer weten over hoe je vlees bereid op de barbecue? Bekijk dan onze workshops, gegeven door echte masterchefs.

 

Dry aged steak

Ten opzichte van de gewone steaks hebben dry aged steaks een nog vollere smaak. Deze nog intensere smaak is te danken aan onze rijpingskast waarin de steaks worden gerijpt. Het is moeilijk om het verschil goed te verwoorden, maar je proeft duidelijk het verschil. Probeer dit vooral ook zelf! 

 

Wil je meer weten over het rijpingsproces van de verschillende vleessoorten bij Meat Boutique? Lees dan Ilja’s blog. Hierin vertelt hij alles over dry-agen van vlees.

 

Steak recepten

Ben je op zoek naar inspiratie hoe je je steak optimaal kunt bereiden? Bekijk dan onze recepten. Dit wordt continu geupdate met onze favoriete gerechten. Heb je zelf een recept voor een heerlijke steak? Laat het ons weten!

 

Steak kopen

Steak bestel je snel en eenvoudig bij Meat Boutique. Al ons vlees is zorgvuldig geselecteerd en van geweldige kwaliteit. Proef het zelf! Online vlees bestellen bregt vele voordelen met zich mee, bij Meat Boutique zijn we gericht op hygiëne en de beste kwaliteit! 

Verbergen

Steak is altijd een goed idee. Gesneden uit de dunne lende (en de ossenhaas) is steak een perfect stuk vlees voor vrijwel elke gelegenheid. Steaks zijn over het algemeen wat dikker en groter. Het mooie van steak is dat ze op verschillende manieren te bereiden zijn, en dat er veel variatie is in soorten

... Meer Lezen

Steak is altijd een goed idee. Gesneden uit de dunne lende (en de ossenhaas) is steak een perfect stuk vlees voor vrijwel elke gelegenheid. Steaks zijn over het algemeen wat dikker en groter. Het mooie van steak is dat ze op verschillende manieren te bereiden zijn, en dat er veel variatie is in soorten steaks. 

 

Soorten steak

Bekende steaks zijn de T-Bone steak, Porterhouse steak, Tomahawk steak en de Flat Iron steak. In ons assortiment vind je hiervan verschillende soorten, zoals de Spaanse Wagyu chuck eye steak, T-bone steak Swami Beef dry-aged, Porterhouse steak Swami Beef dry-agedPorterhouse steak Gutrei Roxa d’Ouro dry-aged, T-bone steak Gutrei Roxa d’Ouro dry-aged, Spaanse Black Angus flat iron steak, T-bone steak Simmentaler dry-aged en Porterhouse steak Simmentaler dry-aged.

 

Steak bereiden

Steak is op verschillende manieren te bereiden. Bakken in de pan is waarschijnlijk het meest populair, gevolgd door de grill en de BBQ. De bereidingswijze verschilt per stuk. Porterhouse steaks zijn groter en hebben daardoor meer tijd nodig om te garen. Steaks van Gutrei Roxa d’Ouro hebben meer textuur dan Simmentaler en Black Angus, en hoeven dus minder lang te garen. Ook dry-aged steak vraagt weer een iets andere bereiding.

 

Wil je meer weten over hoe je vlees bereid op de barbecue? Bekijk dan onze workshops, gegeven door echte masterchefs.

 

Dry aged steak

Ten opzichte van de gewone steaks hebben dry aged steaks een nog vollere smaak. Deze nog intensere smaak is te danken aan onze rijpingskast waarin de steaks worden gerijpt. Het is moeilijk om het verschil goed te verwoorden, maar je proeft duidelijk het verschil. Probeer dit vooral ook zelf! 

 

Wil je meer weten over het rijpingsproces van de verschillende vleessoorten bij Meat Boutique? Lees dan Ilja’s blog. Hierin vertelt hij alles over dry-agen van vlees.

 

Steak recepten

Ben je op zoek naar inspiratie hoe je je steak optimaal kunt bereiden? Bekijk dan onze recepten. Dit wordt continu geupdate met onze favoriete gerechten. Heb je zelf een recept voor een heerlijke steak? Laat het ons weten!

 

Steak kopen

Steak bestel je snel en eenvoudig bij Meat Boutique. Al ons vlees is zorgvuldig geselecteerd en van geweldige kwaliteit. Proef het zelf! Online vlees bestellen bregt vele voordelen met zich mee, bij Meat Boutique zijn we gericht op hygiëne en de beste kwaliteit! 

Verbergen
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren