Recept

Snelle bao buns met Iberico ribfingers

19 aug. 2022
Ribfingers zijn ontzettend veelzijdig. Je kunt ze low & slow bereiden op de barbecue, maar bij dit recept kiezen we voor de snelle manier: hot & fast. Het vlees van het Ibericovarken heeft een mooie vetmarmering, waardoor het zowel bij een langzame als snelle garing lekker mals blijft en veel smaak krijgt. In dit recept maken we er een borrelhapje van met een Aziatische twist. Je kunt het broodje gemakkelijk uit de hand eten en het ziet er ook nog eens heel leuk uit! Maar met een lekkere salade erbij zijn deze bao buns ook heerlijk als avondeten.
Bereidingstijd Porties Moeilijkheidsgraad
15 Minuten
4 - 8 personen
Eenvoudig
Ingrediënten
  • 400 gram Iberico ribfingers 
  • 8 bao buns
  • 1 bosje koriander
  • 1 Spaanse peper (eventueel te vervangen door geraspte wortel als je niet van pittig houdt)
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel ketjap
  • 2 eetlepels voeibare honing
  • 1 theelepel suiker
  • ingelegde rode ui (zelfgemaakt is heerlijk, maar veel supermarkten verkopen ook kant en klare potjes). 
  • (olijf)olie
  • zout en peper
Benodigdheden
  • Pan met stoommandje of stoominzet (of magnetron met magnetronbakje waar de bao buns in passen).
  • Mes
  • Snijplank
  • Koekenpan of barbecue
Hoe maak je het?
  1. Maak het sausje door de sojasaus, ketjap, honing en suiker te mengen.
  2. Hak de koriander grof en verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de Spaanse peper en snijd in dunne ringetjes.
  3. Doe een beetje olie in de pan en verhit. Zodra de pan warm is, leg je de ribfingers erin. Af en toe keren tot ze rondom bruin en gaar zijn. Dit duurt ongeveer 8 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Haal uit de pan en snijd in blokjes.
  4. Stoom de bao buns volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit kan bijvoorbeeld in een stoommandje of in een afgesloten magnetronbestendig bakje in de magnetron.
  5. Open de broodjes en leg op elk broodje een paar uienringen en koriander. Leg daarop het vlees en bovenop wat Spaanse peper. Giet met een lepel wat van de saus erover (eerst goed roeren) en klap de broodjes dicht. 

Als alternatief kunnen de ribfingers ook op de barbecue bereid worden voor een extra lekker grilsmaakje.

Eet smakelijk! 

Deel dit recept