Deze website maakt gebruik van noodzakelijke, analytische en marketing cookies. Door te accepteren ga je akkoord met het plaatsen van alle soorten cookies. Als je kiest voor weigeren plaatsen we alleen noodzakelijke cookies.
Read more here.Spaanse Ossenhaas Steak
Extra malse ossenhaas steaks van Spaans Limousin-rund. Subtiele, pure smaak en boterzachte structuur – perfect voor pan of grill.
Ras: Limousin

Op voorraad
Nog 75,00 voor gratis bezorging
Heb je vragen over dit product?
Stel je vraag via Whatsapp
Afhalen/bezorgen wanneer jij wilt
Unieke producten
Goed verpakt, snel geleverd
Inspirerende kooktips & recepten
Onze ossenhaas steaks zijn gesneden van het edele Limousin-rund, afkomstig uit Spanje. Dit Franse ras staat bekend om zijn fijne vezelstructuur en uitzonderlijke malsheid – perfect voor wie topkwaliteit zoekt, maar géén Black Angus wil.
Dankzij het natuurlijke buitenleven en grasrijke voeding ontwikkelen deze runderen een pure, verfijnde smaak. De ossenhaas is het meest malse deel van het rund en ideaal voor snelle bereiding in pan of op de grill.
In de Pan (aanbevolen)
- Laat het vlees 30–60 min op kamertemperatuur komen.
- Dep droog en kruid met zout en versgemalen peper.
- Verhit een pan met wat olie of boter tot heet.
- Bak 2–3 min per kant voor medium-rare.
- Laat 5 minuten rusten onder folie vóór het serveren.
Op de Grill of BBQ
- Voorzie het vlees van een lichte oliecoating.
- Grill kort op hoge hitte: 2–3 min per kant.
- Laat even rusten voor maximale sappigheid.
Tips voor Perfectie
- Gebruik een kernthermometer:
- Rare: 48–50°C
- Medium-rare: 52–54°C
- Voeg op het einde een klontje kruidenboter of verse rozemarijn toe.
- Combineer met gegrilde groenten of een rodewijnsaus.
Bij Meat Boutique staat kwaliteit en hygiëne altijd voorop. Hieronder zie je hoe de levering van vlees in zijn werking gaat.
1. Het vlees wordt vacuüm verpakt om de kwaliteit hoog te houden en meteen ingevroren
2. Het vlees wordt de dag van levering ingevroren in een papieren zak gelegd
3. We leggen het vlees in de zak zo laat mogelijk om te zorgen dat het vlees nog goed bevroren is
4. Bezorging wordt gedaan door een medewerker, levering is alleen mogelijk binnen Enschede
5. Je ontvangt van ons een e-mail op de dag van levering om je te herinneren dat we die dag langskomen met je bestelling (tussen 17.00 en 22.00 uur)
6. Je ontvangt 15 minuten voor aankomst bij jou thuis een belletje van een medewerker. Het product komt bevroren aan en kan in de vriezer worden bewaard
Sterrenselectie (0)