Deze website maakt gebruik van noodzakelijke, analytische en marketing cookies. Door te accepteren ga je akkoord met het plaatsen van alle soorten cookies. Als je kiest voor weigeren plaatsen we alleen noodzakelijke cookies.
Read more here.Recept
Tournedos met gevulde puntpaprika en Hasselback aardappel
30 mrt. 2021
Het is lente en het barbecueseizoen is voor ons dan ook zeker weer begonnen. Natuurlijk houden we ook van een goede winterbarbecue, maar niets gaat boven het voorjaar!
Daarom wilden we dit recept van Kevin je niet onthouden: heerlijke tournedos (ossenhaas) met gevulde paprika's. Dit gerecht zou ook zeker niet misstaan met een lekkere entrecote of ribeye. Zelfs een mooi stuk bavette zou je kunnen gebruiken. Volg vooral je gevoel en kies je favoriete stuk vlees voor dit veelzijdige gerecht!
Bereidingstijd Porties Moeilijkheidsgraad
60 Minuten
3 - 4 personen
Gemiddeld
Ingrediënten
- 4x 200 gram Tournedos of Ossenhaas
- 300 gram gezouten roomboter
- 250 ml jus de veau chef
- 1/3 bos tijm
- 1/3 bos rozemarijn
- 1 bol knolfook
- Bladselderij
- 50 gram barbecue rub
- 2 gele courgettes
- 8 stuks gedroogde vijgen
- 50 gram bladselderij
- 4 rode puntpaprika's
- 4 grote rozeval aardappelen
- 1 truffel aardappel
- 1 bosui
- 200 gram groene aspergetips
- 1 sjalot
- Maïsolie
- Bietenblad voor garnering
- Gefrituurde pastinaak voor garnering
Benodigdheden
- Kerntemperatuurmeter
- Parisienneboortje (optioneel)
Hoe maak je het?
Tournedos/ossenhaas
- Bak de ossenhaas rondom aan en kruid met de barbecue rub.
- Leg ze op de barbecue tot ze een kerntemperatuur hebben van 42-45 graden en laat ze even rusten.
Saus van vijgen
- Snij de sjalot en gedroogde vijgen in dunne slierten en fruit ze samen met wat roomboter in een pannetje.
- Roer 250 ml jus de veau erdoor en laat de saus rustig inkoken tot een mooie dikte en verrijk met de gezouten roomboter.
- Strooi vlak voor het serveren de verse gesneden bladselderij door de saus.
Hasselback aardapppel en groente garnituren
- Snij de truffel aardappel in plakken van 1,5 cm dik en steek rondjes uit met een steker.
- Blancheer ze vervolgens beetbaar en bak ze kort aan in een koekenpan. Breng op smaak met peper en zout.
- Maak nu Hasselback rozeval aardappelen: trek een kruidenolie van maïsolie en olijfolie met versie knoflook, tijm en rozemarijn.
- Snij de aardappel voor 3/4 in met een scherp mesje zoals op de foto, leg ze op een ovenplaat en giet de kruidenolie er overheen. Voeg eventueel extra peper en zout toe. Bak ze vervolgens 15-20 min op 180 graden tot ze gaar zijn en goudbuin van kleur.
- Snij de puntpaprika in de lengte door en haal de zaadlijsten eruit. Bak deze kort aan in een koekenpan en voeg peper en zout toe.
- Was de courgette en maak met een parisienneboortje kleine balletjes. Bak de balletjes kort aan.
- Blancheer vervolgens de groene aspergetips kort.
- Snij de bosui en meng met de courgetteballetjes. Voeg dit vervolgens mij de aspergetips aan de paprika
- Vul de paprika met de bosui, courgetteballetjes en aspergitips en besprenkel met wat olie en een halve teen knoflook.
- Verzamel alle garnituren op een ovenplaat en verwarm ze 8-10 minuten in de oven als de ossenhaas aan het rusten is
- Maak het bord vervolgens mooi op.
Eet smakelijk!