Recept

Rendang van schenkel

Kevin
23 mrt. 2021

Weer een prachtig recept gemaakt door Kevin. Dit is de lekkerste rendang die wij tot nu toe hebben geproefd. Deze is bereid met lamsschenkel, maar kan ook uitstekend met onze runderschenkel gemaakt worden.

Wij hebben ervoor gekozen deze lamsrendang te serveren in zelfgemaakte hartige tartelettes. Een optie die we je niet willen onthouden! Dit is niet alleen prachtig voor het oog, maar ook zeker voor de smaak. Wat een fantastische en verrassende combinatie. Echt het proberen waard!

Tip: Maak wat meer of bereid de rendang enkele dagen van te voren want deze rendang is een dag later nóg lekkerder.

Bereidingstijd Porties Moeilijkheidsgraad
300 Minuten
3 - 4 personen
Gemiddeld
Ingrediënten

Rendang van Polderlam

  • 1000 gram lamsschenkel of Black Angus schenkel
  • 1 liter kokosmelk
  • 5 sjalotten
  • 5 stengels bosui
  • 4 tenen knoflook
  • 50 gram gember
  • 40 gram Laoswortel
  • 3 Spaanse pepers
  • 2 sereh stengels
  • 30 ml sesamolie
  • 50 gram bouillonpoeder kip/rund
  • 1 limoenblad

 

Specerijenmengsel:

  • 2 el kurkuma poeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 el korianderpoeder
  • 3 daun djeruk purut
  • 4 el asem tamarinde

 

Hartige tartelette

  • 15 gram fleur de sel
  • 85 gram poedersuiker
  • 340 gram volkoren rijstmeel
  • 120 gram old amsterdam (stuk)
  • 180 gram roomboter
  • 4 verse eieren
  • 60 gram eierdooier
  • 120 gram amandelmeel
  • 140 gram kikkererwtenmeel

 

Hoe maak je het?

Rendang van schenkel

  1. Snij de sjalotten, gember, laoswortel, knoflook en Spaanse peper erg fijn in brunoise, oftewel: in blokjes snijden. Zweet de blokjes vervolgens aan in sesamolie (aanzweten, wordt ook wel aanfruiten genoemd).
  2. Voeg de blokjes lamsschenkel of runderschenkel toe en bak deze mee.
  3. Voeg de specerijen toe en bak dit ook kort mee.
  4. Voeg vervolgens de kokosmelk, bouillonpoeder, limoenblad en de hele sereh stengels toe. 
  5. Stoof het gerecht in 4 uur gaar op laag vuur, tot het vlees makkelijk uit elkaar valt. Je kan ook gebruik maken van een slowcooker en 7-8 uur garen. 
  6. Snij de bos-ui tenslotte ragfijn en gebruik als garnituur op de rendang.

 

Hartige tartelette

  1. Maak de Old Amsterdam in een blender poederfijn
  2. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is
  3. Meng alle ingrediënten en mix of kneed tot een homogeen deeg.
  4. Laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast.
  5. Rol hierna het deeg uit tot ongeveer 2 mm dik en steek het uit in de gewenste grootte, houd hierbij rekening met het licht krimpen van het deeg tijdens het bakken.
  6. Bak de hartige tartelettes op 170 graden in ongeveer 10 minuten goudbruin en laat afkoelen.

 

Serveren gerecht

  1. Plaats vervolgens de rendang in de tartelettes en maak mooi op met de bosui. 

recept lamsschouder rendang

Deel dit recept