Recept

Bavette met chimichurri

9 dec. 2020

Vanglap of vinkelap op z’n Hollands, maar wij noemen het liever bavette. Een bavette komt uit de vang (buikwand) van het rund. En de mooiste bavette komt volgens ons van de Spaanse Black Angus. Wij hebben gekozen voor de Black Angus bavette steak. Prachtige marmering, mals en bijzonder smaakvol. Je kunt een bavette op verschillende manieren bereiden. Wij kiezen hier voor de kortste route: direct grillen. Na acht minuten op de grill even laten rusten zodat sappen en smaakstoffen zich goed verdelen, en dan dun snijden, haaks op de vleesdraad. Als je het mooi presenteert met de chimichurri is het een lust voor het oog - en een bijzonder smaakvolle combinatie!

Bereidingstijd Porties Moeilijkheidsgraad
25 Minuten
4 - 5 personen
Gemiddeld
Ingrediënten

 

Voor de chimichurri

  • ¼ bosje peterselie 
  • 6 teentjes knoflook
  • 1,5 ui
  • 3 eetlepels azijn
  • 3 eetlepels water
  • 1 bosje oregano
  • 1 bosje bieslook
  • 1 theelepel chilivlokken
  • grof zeezout en versgemalen peper 
  • 270 ml olijfolie

 

 

Hoe maak je het?

 

Chimichurri

  • Hak de peterselie, bieslook en knoflook fijn in een keukenmachine.
  • Pluk de blaadjes van de oregano en snipper de ui. 
  • Voeg vervolgens azijn, water, oregano, chilivlokken, ui, peper en zout toe aan het mengsel. 
  • Meng het geheel door elkaar, maar niet te lang. Chimichurri is het lekkerst als de ingrediënten nog een beetje grof zijn.
  • Doe de chimichurri in een kom. Voeg al roerend langzaam de olie toe. Naar wens kun je nog azijn of zout toevoegen.

Bavette

  • Dep de bavette droog met keukenpapier. Bestrooi vervolgens beide kanten van het vlees met zout. 
  • Gril de bavette direct, eerst gedurende 2 minuten. Draai de bavette een kwartslag en bak dezelfde kant nogmaals 2 minuten voor een perfecte ruitvorm. 
  • Draai de bavette om bak deze op dezelfde manier, 2 keer 2 minuten.
  • Zorg dat je een kerntemperatuur aanhoudt van 52 °C
  • Laat de bavette 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. 
  • Laat de bavette vervolgens losjes ingepakt in aluminiumfolie nog eens 5 minuten rusten. 
  • Snijd de bavette tegen de draad in. Maak mooie, dunne plakjes.

 

 

 

 

Deel dit recept