Workshop Bierbrouwen en koken met bier

Ben jij ook zo’n fan van speciaalbier? Heb je altijd al eens je eigen bier willen brouwen? Dan is deze Workshop Bierbrouwen en koken met bier perfect voor jou!

Heb je vragen over dit product?
Stel je vraag aan Wouter via WhatsApp

 

Wat onze klanten zeggen...

We nemen je graag mee in de Workshop Bierbrouwen en koken met bier. In deze workshop leer je de basisprincipes van het bierbrouwen en maak je samen met je vrienden, collega's of teamgenoten je eigen speciaalbier. Welk bier dat wordt, dat blijft nog een verrassing!

Tijdens de workshop zal je kennis maken met verschillende speciaalbieren. Die zijn zeker het proeven waard.

Wat gaan we doen?

De workshop begint met Gerard en Jeroen, bierbrouwers en goede vrienden, zij nemen je mee in het bierverhaal. Ze vertellen hoe onze verschillende bieren gebrouwen worden, wat nou echt het verschil is en natuurlijk ga je dat verschil zelf ook proeven. Daarna is het tijd om aan de slag te gaan!

In de workshop ga je alles doen wat een echte brouwer ook doet. Je leert hoe je de mout moet schroten, hoe maischen werkt en wanneer je de hop moet toevoegen. In tegenstelling tot veel andere workshops werken we dus niet met een kant-en-klaar-pakket, maar gaan we samen een ambachtelijk, volmout brouwsel maken.

Van al dat harde werken krijg je natuurlijk ook trek! Tussendoor worden er smaakvolle bites bereid. We werken samen met een van onze grillmasters, die tovert de lekkerste bites voor stoere mannen (-en vrouwen) van de barbecue. De combinatie van het lekkere eten en de heerlijke bieren brengen de smaken naar een nog hoger level, genieten dus!

JE EIGEN BIER!

Na een week of 4 is het zover: je bier kun je gaan bottelen! Je krijgt een pakketje en flesje mee naar huis zodat je je eigen bier kan bottelen. Hoe is de smaak? Oordeel zelf!

Voor wie is deze workshop?

De Workshop Bierbrouwen en koken met bier is bedoeld voor alle bierliefhebbers, jong en oud. Tijdens de workshop komt de passie voor bier naar voren en leer je andere speciaalbier-liefhebbers kennen. De minimale leeftijd om deel te nemen aan deze workshop is 18 jaar.

Op het menu:

  • Je eigen gebrouwen speciaal bier
  • Diverse speciaal bieren, waaronder onze eigen Meat Boutique bieren
  • Heerlijke bijpassende amuses

 

Waar en wanneer?

Je bent van harte welkom in onze winkel in Heijen.

Kasteelstraat 1
6598 BH, Heijen

De workshop start om 12.00 uur en duurt ongeveer tot 18.00 uur of iets later. Inschrijven? Dat kan via de inschrijflink, hier vind je ook de beschikbare data voor de komende maanden. 

Goed om te weten

  • De workshops worden deels in de buitenlucht gegeven en er wordt gekookt op houtvuur. Daarom is het handig om warme kleding aan te trekken die tegen een spatje en de rookgeur kunnen. Tijdens de workshop krijg je een schort, die je na de workshop mag meenemen naar huis!
  • Het gebruik van de kookunits, het hout, de ingrediënten, de begeleiding en de drankjes tijdens de workshop zijn inbegrepen in de prijs.
  • Er is voldoende parkeerplek op het terrein waar de workshops worden gegeven.
  • Vanaf 10 inschrijvingen gaat de workshop door. Om de beste kwaliteit te garanderen, beperken we de groepsgrootte tot maximaal 12 deelnemers.
  • Wij houden ons aan de op dat moment geldende coronamaatregelen. Lees hier hoe wij ervoor zorgen dat je bij ons altijd een workshop volgt in een veilige omgeving.
  • De bierproeverij is alleen bij te wonen als je 18 jaar of ouder bent.
Sterrenselectie (0)
Laat hieronder weten wat jij van dit product vond
Ontevreden Erg tevreden
Ontevreden Erg tevreden
Ontevreden Erg tevreden