Varkenswangen

Het vlees van de varkenswang is, zoals de naam al zegt, afkomstig van de wangen van het varken. Door het grazen en kauwen is deze spier veel gebruikt, waardoor het vlees een grove structuur heeft. Vroeger werden de wangen van de varken meegedraaid in gehakt, maar tegenwoordig is het een enorm gewaardeerd stuk

... Meer Lezen

Het vlees van de varkenswang is, zoals de naam al zegt, afkomstig van de wangen van het varken. Door het grazen en kauwen is deze spier veel gebruikt, waardoor het vlees een grove structuur heeft. Vroeger werden de wangen van de varken meegedraaid in gehakt, maar tegenwoordig is het een enorm gewaardeerd stuk vlees. 

 

In ons assortiment vind je Konen Nederlands Landvarken en Varkenswangen Cerdo Iberico Bellota. Het vlees van de Cerdo Iberico Bellota heeft door het speciale dieet van de Spaanse Bellota varkens een bijzondere smaak. Dit exclusieve ras eet namelijk in de maanden oktober tot maart alleen maar eikels. Hierdoor is het vlees enorm smaakvol en heeft het een heerlijke nootachtige smaak.

 

Varkenswangen bereiden

Door de grove en wat taaie structuur van het vlees worden varkenswangen vaak gebruikt in stoofgerechten, zoals als stoofpotjes of bouillon. Ze lenen zich perfect om te stomen of te smoren. Als het vlees lang genoeg heeft gesudderd, is het zo zacht als boter met een heerlijke smaak. Stoven wordt vaak gedaan met wijn of bouillon. 

 

Varkenswangen recepten

Ben je benieuwd naar recepten met varkenswangen? Bekijk dan onze receptenpagina. Hier vind je ondere andere Appelwangetjes Duke of Berkshire. Heb je zelf een favoriet recept voor varkenswangen? Laat het ons weten!

 

Varkenswangen kopen

Varkenswangen koop je snel en eenvoudig bij Meat Boutique. Ons vlees is met zorg geselecteerd en daarom altijd van hoge kwaliteit!

Verbergen

Het vlees van de varkenswang is, zoals de naam al zegt, afkomstig van de wangen van het varken. Door het grazen en kauwen is deze spier veel gebruikt, waardoor het vlees een grove structuur heeft. Vroeger werden de wangen van de varken meegedraaid in gehakt, maar tegenwoordig is het een enorm gewaardeerd stuk

... Meer Lezen

Het vlees van de varkenswang is, zoals de naam al zegt, afkomstig van de wangen van het varken. Door het grazen en kauwen is deze spier veel gebruikt, waardoor het vlees een grove structuur heeft. Vroeger werden de wangen van de varken meegedraaid in gehakt, maar tegenwoordig is het een enorm gewaardeerd stuk vlees. 

 

In ons assortiment vind je Konen Nederlands Landvarken en Varkenswangen Cerdo Iberico Bellota. Het vlees van de Cerdo Iberico Bellota heeft door het speciale dieet van de Spaanse Bellota varkens een bijzondere smaak. Dit exclusieve ras eet namelijk in de maanden oktober tot maart alleen maar eikels. Hierdoor is het vlees enorm smaakvol en heeft het een heerlijke nootachtige smaak.

 

Varkenswangen bereiden

Door de grove en wat taaie structuur van het vlees worden varkenswangen vaak gebruikt in stoofgerechten, zoals als stoofpotjes of bouillon. Ze lenen zich perfect om te stomen of te smoren. Als het vlees lang genoeg heeft gesudderd, is het zo zacht als boter met een heerlijke smaak. Stoven wordt vaak gedaan met wijn of bouillon. 

 

Varkenswangen recepten

Ben je benieuwd naar recepten met varkenswangen? Bekijk dan onze receptenpagina. Hier vind je ondere andere Appelwangetjes Duke of Berkshire. Heb je zelf een favoriet recept voor varkenswangen? Laat het ons weten!

 

Varkenswangen kopen

Varkenswangen koop je snel en eenvoudig bij Meat Boutique. Ons vlees is met zorg geselecteerd en daarom altijd van hoge kwaliteit!

Verbergen
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren