Varkenswangen Cerdo Iberico Bellota

Het vlees van de varkenswang is een spier die veel wordt gebruikt, en is door de grove textuur geweldig om te gebruiken in stoofpotjes of bouillon. De Spaanse varkens van Iberico Bellota hebben veel buiten gegrazen waardoor de konen een hele bijzondere smaak hebben.

Ras: Cerdo Iberico Bellota
Spanje

Op voorraad

Bevroren

Special Price 26,35

Vanavond in huis

* Verplichte velden

Nog 75,00 voor gratis bezorging

Heb je vragen over dit product?
Stel je vraag via Whatsapp

  • Afhalen/bezorgen wanneer jij wilt

  • Unieke producten

  • Goed verpakt, snel geleverd

  • Inspirerende kooktips & recepten

 

Wat onze klanten zeggen...

Varkenswang, carrillera in het Spaans, is een stukje vlees wat tegenwoordig al veel meer gewaardeerd wordt dan eerst. Vroeger werden de wangetjes van het dier meegedraaid in gehakt, maar nu kan men een goed klaargemaakt stukje wang wel waarderen. De wang is een spier die veel wordt gebruikt en is daarom wat taaier. Hierdoor heeft het vlees wel veel smaak en leent zich perfect voor stoven of smoren. Als het vlees eenmaal lang genoeg heeft gesudderd, is het vlees zo zacht als boter, met een heerlijke, uitgesproken smaak. Het stoven wordt vaak gedaan in wijn of bouillon.

 

Bestel jouw varkenswangen en geniet van het goede eten!

Spaanse Iberico Bellota van Meat Boutique

Het vlees van de Spaanse Ibérico varken is waarschijnlijk het smakelijkste varkensvlees wat je ooit zult proeven. Het Ibérico ras is afkomstig uit het zuidwesten van Spanje en wordt uitsluitend in Spanje gefokt. De varkens hebben zowel een donkere vacht als donkere hoeven, vandaar ook hun bijnaam Pata Negra, wat zwarte hoeven betekent. De Ibérico varkens leven in bossen waar genoeg bewegingsruimte is en leven van gras, kruiden, planten, wortelen olijven en eikels.

Het Cerdo Ibérico de Bellota is een nog exclusieverras dan de normale Cerdo Ibérico. Bellotas betekent namelijk eikels in het Spaans. De varkens van Cerdo Ibérico de Bellota hebben een speciaal dieet. De varkens worden tijdens het Montanera-seizoen (de maanden oktober tot maart) met alleen maar eikels gevoed. De varkens eten dan wel 10 kilo eikels per dag, waardoor ze in korte tijd op een gewicht tussen de 160 en 180 kilo zitten. De hoeveelheid eikels die de varkens eten is de oorzaak van de kenmerkende, nootachtige smaak van het vlees. Alleen Iberico varkens die zich strikt aan het dieet van eikels en wilde grassen houden, vallen onder de Bellota.

De kwaliteit van dit ras is op en top, en dat proef je!

Bij Meat Boutique staat kwaliteit en hygiëne altijd voorop. Hieronder zie je hoe de levering van vlees in zijn werking gaat.

 

1. Het vlees wordt vacuüm verpakt om de kwaliteit hoog te houden en meteen ingevroren

 

2. Het vlees wordt de ochtend van levering ingevroren in de doos gelegd

 

3. We maken gebruik van ecologische ijspakken en isolatielagen in de doos

 

4. Bezorging wordt gedaan door een gespecialiseerde koerier met vriestransport

 

5. Je ontvangt een track-and-trace-mail (met link) op de ochtend van de dag van levering met vermelding van het tijdstip van bezorging (tussen 17.00 en 22.00 uur)

 

6. Je ontvangt 15 minuten voor aankomst bij jou thuis een melding via sms. Het product komt bevroren aan en kan in de vriezer worden bewaard

Heb je hulp nodig bij het bereiden van dit product? Bekijk relevante recepten:
Heb je inspiratie nodig bij het bereiden van dit product? Lees relevante blogberichten: