Wij gebruiken cookies om je ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we om jouw toestemming om cookies te plaatsen. Meer informatie.
Varkenshaas Iberico
Varkenshaas is de meest malse spier van de rug van het varken en wordt in Spanje solomillo genoemd. Dit heerlijke stuk vlees kun je prima bakken of grillen op de barbecue. Dankzij het dieet van de Bellota Iberico varkens heeft het vlees een intense en kruidige smaak.

Niet op voorraad
Heb je vragen over dit product?
Stel je vraag via Whatsapp
Afhalen/bezorgen wanneer jij wilt
Unieke producten
Goed verpakt, snel geleverd
Inspirerende kooktips & recepten
Wat onze klanten zeggen...
Varkenshaas is een bijzonder stuk varkensvlees dat uit zichzelf al een heerlijke smaak heeft. Doordat deze snit van het Spaanse Ibérico de Bellota varken is, is het anders dan andere varkenshaas! Het speciale dieet die de varkens hebben bestaat vrijwel alleen uit eikels, waardoor het vlees een kruidige smaak krijgt. De solomillo is makkelijk te bereiden op de barbecue of gewoon in de pan.
De Spaanse Cerdo Iberico van Meat Boutique
Het vlees van het Spaanse Iberico varken is waarschijnlijk het smakelijkste varkensvlees wat je ooit zult proeven en wordt ook wel de Wagyu onder de varkens genoemd. Het Iberico ras wordt uitsluitend in Spanje gefokt. De varkens hebben zowel een donkere vacht als donkere hoeven, vandaar ook hun bijnaam pata negra, wat zwarte hoeven betekent. De varkens zijn afkomstig uit het zuidwesten van Spanje, waar ze behandeld worden als echte adel. Ze leven in bossen, waar genoeg bewegingsruimte is. Hier leven de dieren van gras, kruiden, planten, wortels, olijven maar voornamelijk eikels. De hoeveelheid eikels die de varkens eten is ook de oorzaak van de kenmerkende, nootachtige smaak van het vlees.
De open en uitgestrekte bossen waar de dieren leven zijn te vinden in Extramadura en in delen van West- en Noord Andalusië en West-Castilië. In de maanden tussen oktober en maart eten de varkens zich hier rond aan eikels, waardoor ze in een korte tijd op een gewicht tussen de 160 en 180 kilo zitten. Doordat de varkens zoveel eten, ontstaat er een hoge concentratie intramusculair vet. Ook deze marmering zorgt ervoor dat het vlees super mals en sappig is. Dit vet is grotendeels enkelvoudig en meervoudig verzadigd, waardoor het rijk aan voedingsstoffen is en dus goed past in een gebalanceerd dieet.
De unieke smaak van de Iberico
Omdat het vlees van de varkens zo gemarmerd is, wordt het vlees onder warmere omstandigheden dan normaal gesneden. Dit maakt het mogelijk om bijzondere snitten te verkrijgen, zoals de secreto, presa, aguja en pluma. Deze delen worden bij reguliere varkens niet uitgesneden maar worden vaak gebruikt voor gehakt. Heerlijke snitten en echt weer eens iets anders!
Bij Meat Boutique staat kwaliteit en hygiëne altijd voorop. Hieronder zie je hoe de levering van vlees in zijn werking gaat.
1. Het vlees wordt vacuüm verpakt om de kwaliteit hoog te houden en meteen ingevroren
2. Het vlees wordt de ochtend van levering ingevroren in de doos gelegd
3. We maken gebruik van ecologische ijspakken en isolatielagen in de doos
4. Bezorging wordt gedaan door een gespecialiseerde koerier met vriestransport
5. Je ontvangt een track-and-trace-mail (met link) op de ochtend van de dag van levering met vermelding van het tijdstip van bezorging (tussen 17.00 en 22.00 uur)
6. Je ontvangt 15 minuten voor aankomst bij jou thuis een melding via sms. Het product komt bevroren aan en kan in de vriezer worden bewaard