T-Bone Steak Swami Beef Dry Aged

De T-bone steak is een mooie, dikke steak die wordt gesneden uit de dunne lende en ossenhaas van het rund. Hierdoor bevat deze steak zowel ossenhaas als entrecôte. De T-bone is gerijpt in de rijpingskast van Meat Boutique, hierdoor krijgt hij een geweldige smaak.

 

Ras: Jersey - Swami Beef
Denemarken

Op voorraad

Bevroren

Speciale prijs 25,90

Morgen gratis in huis

* Verplichte velden

Je bestelling wordt gratis bezorgd

Heb je vragen over dit product?
Stel je vraag via Whatsapp

  • Afhalen/bezorgen wanneer jij wilt

  • Unieke producten

  • Goed verpakt, snel geleverd

  • Inspirerende kooktips & recepten

 

Wat onze klanten zeggen...

De T-bone steak van Swami Beef is een heerlijk stuk vlees gesneden uit de dunne lende en ossenhaas van het rund. Hierdoor bevat deze steak zowel een deel ossenhaas als een deel entrecote, die worden gescheiden door de zogenaamde T-bone, een t-vormig botje.

 

Toch is de verhouding niet helemaal 50/50, de T-bone bevat namelijk meer ossenhaas en minder entrecôte. Deze steak is groot, dus het is belangrijk dat je hier tijdens de bereiding rekening mee houdt. De smaak van de T-bone steak is ongekend en de structuur is erg fijn, dit komt onder andere door het dry-aging proces. Kortom: de t-bone steak is een uniek en heerlijk stuk vlees!

 

Dry-aged T-bone steak

Dankzij het dry-aging proces krijgt de T-bone steak een heerlijke intesne en superieure smaak. Ook zorgt het voor een heerlijke structuur, waardoor het vlees bijna smelt op je tong. Dit moet je proeven!

 

Ben je benieuwd naar het rijpingsproces van ons dry-aged vlees? Lees dan de blog eens door waarin Ilja alles verteld over dry-aging.

De Swami Beef van Meat Boutique

Het Deense Swami beef, is de naam voor een selectie van het runderras Jersey. Runderen met het Swami ‘keurmerk’ hebben een bijzonder dieet genoten, bestaande uit twee fases. De eerste fase voeding bestaat uit gras, de tweede fase bestaat uit 180 dagen van tarwe met een integratie van suikerbieten. Dit valt samen met de opfokperiode van de runderen, net voor de slacht. Dit zorgt voor de prachtige marmering en heerlijke intense smaak.

Swami Beef is een kruising tussen het dubbeldoelras Holstein en het ras Jersey. De kruising zorgt voor een intense marmering in het rundvlees. De runderen worden gehouden in de uitgestrekte weilanden in Denemarken. De bijzondere naam Swami is van Indiaanse oorsprong en betekent liefde en verering. Het is dus meer dan een goed stuk vlees: Swami is een gevoel, het moment van ontmoeting tussen plezier en passie.

Het prachtige rundvlees van Swami Beef is net iets anders dan dat van bijvoorbeeld de Black Angus, het is vergelijkbaar met het vlees van Gutrei. Swami Beef heeft namelijk meer textuur, en hier moet je rekening mee houden tijdens de bereiding. Het is belangrijk dat je dit vlees niet te veel gaart, dus alleen de buitenkant even goed schroeiren is al voldoende! Bij een dikker stuk vlees adviseren we om deze op een lage temperatuur (tot ongeveer 49 graden) te laten komen en dan even kort en heet te grillen. Ook is het van belang om Swami Beef op de draar te snijden. Daarna kun je genieten van het heerlijke vlees!

Bij Meat Boutique staat kwaliteit en hygiëne altijd voorop. Hieronder zie je hoe de levering van vlees in zijn werking gaat.

 

1. Het vlees wordt vacuüm verpakt om de kwaliteit hoog te houden en meteen ingevroren

 

2. Het vlees wordt de ochtend van levering ingevroren in de doos gelegd

 

3. We maken gebruik van ecologische ijspakken en isolatielagen in de doos

 

4. Bezorging wordt gedaan door een gespecialiseerde koerier met vriestransport

 

5. Je ontvangt een track-and-trace-mail (met link) op de ochtend van de dag van levering met vermelding van het tijdstip van bezorging (tussen 17.00 en 22.00 uur)

 

6. Je ontvangt 15 minuten voor aankomst bij jou thuis een melding via sms. Het product komt bevroren aan en kan in de vriezer worden bewaard