Dry-aged ribeye

Ribeye wordt gesneden uit de fijne rib van het rund, die tussen de dikke rib en de dunne lende ligt. Ribeye kenmerkt zich door zijn prachtige intramusculaire vet en hoge marmeringsgraad, wat resulteert in een heerlijk smaak! Doordat ribeye wordt gesneden uit een spier die weinig wordt gebruikt, is het ook nog eens lekker mals. De dry-aged variant is door zijn intense smaak extra bijzonder!

 

Soorten dry-aged ribeye

In ons assortiment vind je verschillende dry-aged ribeyes van verschillende rassen. Namelijk de ribeye Swami Beef dry-aged, ribeye Gutrei Roxa d’Ouro dry-aged, ribeye Simmentaler dry-aged en Spaanse Black Angus ribeye dry-aged.

 

Dry-aged rundvlees bij Meat Boutique

Ten opzichte van de gewone ribeyes hebben dry-aged ribeyes een nog vollere smaak. Deze nog intensere smaak is te danken aan onze rijpingskast waarin de steaks worden gerijpt. Het is moeilijk om het verschil goed te verwoorden, maar je proeft duidelijk het verschil. Probeer dit vooral ook zelf! 

 

Wil je meer weten over het rijpingsproces van de verschillende vleessoorten bij Meat Boutique? Lees dan Ilja’s blog eens door, hierin vertelt hij alles over dry-agen van vlees 'dry-aging: de pure smaak van rundvlees'.

 

Ribeye bereiden

Ribeye is een echte allrounder. Heerlijk in de pan, uit de oven en van de bbq. Dat laatste heeft toch wel onze voorkeur. Vooral van een OFYR of een kamado bbq is ribeye geweldig. 

 

Wil je meer weten over hoe je vlees bereid op de barbecue? Bekijk dan onze workshops, gegeven door echte masterchefs.

 

Ribeye recepten

Voor de lekkerste recepten kijk je tussen de recepten op Meat Boutique. Op het moment van schrijven hebben we er nog geen met ribeye. Heb jij een vast recept voor jouw ribeye? Deel die dan met ons!

Ribeye wordt gesneden uit de fijne rib van het rund, die tussen de dikke rib en de dunne lende ligt. Ribeye kenmerkt zich door zijn prachtige intramusculaire vet en hoge marmeringsgraad, wat resulteert in een heerlijk smaak! Doordat ribeye wordt gesneden uit een spier die weinig wordt gebruikt, is het ook nog eens lekker mals. De dry-aged

... Meer Lezen
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren