Wij gebruiken cookies om je ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we om jouw toestemming om cookies te plaatsen. Meer informatie.
Panceta Ibérico de Bellota 100%
Panceta varkensvleeswaren van de Spaanse Iberico varkens van Bellota kwaliteit. Gebruik deze smaakmaker in je gerechten!

Maandag in huis
Heb je vragen over dit product?
Stel je vraag via Whatsapp
Afhalen/bezorgen wanneer jij wilt
Unieke producten
Goed verpakt, snel geleverd
Inspirerende kooktips & recepten
Wat onze klanten zeggen...
Panceta/spek van varkensvleeswaren van Iberico varkens van Bellota kwaliteit. Panceta wordt meestal niet los gegeten maar kan je heel goed verwerken in een gerecht (bijvoorbeeld asperges oprollen in panceta). Je kunt de panceta ook gebruiken als vet-ingredient om je vlees of andere gerechten in te bakken in de pan. Lees hier de verschillen in kwaliteit van de iberico varkens.
Deze varkens komen uit Cardeña in Cordoba (Spanje) uit een groot natuurgebied. Daar kunnen de varkens het hele jaar rond lekker buiten scharrelen en eikeltjes eten. Dit geeft de ham een heerlijk en intense smaak. De hampoten worden op een natuurlijke manier gerijpt in enorme koelcellen die op een vaste temperatuur zijn ingesteld. De hammen worden niet gepekeld waardoor het rijpingsproces veel langer duurt (jaren in plaats van maanden). Hierdoor is deze ham een stuk minder zoutig en komt het oorspronkelijke smaak van het Bellota vlees beter tot zijn recht. Een stukje vleeswaren waar je eindeloos van kunt blijven proeven en genieten.
Spaanse Iberico Bellota van Meat Boutique
Het vlees van de Spaanse Ibérico varken is waarschijnlijk het smakelijkste varkensvlees wat je ooit zult proeven. Het Ibérico ras is afkomstig uit het zuidwesten van Spanje en wordt uitsluitend in Spanje gefokt. De varkens hebben zowel een donkere vacht als donkere hoeven, vandaar ook hun bijnaam Pata Negra, wat zwarte hoeven betekent. De Ibérico varkens leven in bossen waar genoeg bewegingsruimte is en leven van gras, kruiden, planten, wortelen olijven en eikels.
Het Cerdo Ibérico de Bellota is een nog exclusieverras dan de normale Cerdo Ibérico. Bellotas betekent namelijk eikels in het Spaans. De varkens van Cerdo Ibérico de Bellota hebben een speciaal dieet. De varkens worden tijdens het Montanera-seizoen (de maanden oktober tot maart) met alleen maar eikels gevoed. De varkens eten dan wel 10 kilo eikels per dag, waardoor ze in korte tijd op een gewicht tussen de 160 en 180 kilo zitten. De hoeveelheid eikels die de varkens eten is de oorzaak van de kenmerkende, nootachtige smaak van het vlees. Alleen Iberico varkens die zich strikt aan het dieet van eikels en wilde grassen houden, vallen onder de Bellota.
De kwaliteit van dit ras is op en top, en dat proef je!
Bij Meat Boutique staat kwaliteit en hygiëne altijd voorop. Hieronder zie je hoe de levering van vlees in zijn werking gaat.
1. Het vlees wordt vacuüm verpakt om de kwaliteit hoog te houden en meteen ingevroren
2. Het vlees wordt de ochtend van levering ingevroren in de doos gelegd
3. We maken gebruik van ecologische ijspakken en isolatielagen in de doos
4. Bezorging wordt gedaan door een gespecialiseerde koerier met vriestransport
5. Je ontvangt een track-and-trace-mail (met link) op de ochtend van de dag van levering met vermelding van het tijdstip van bezorging (tussen 17.00 en 22.00 uur)
6. Je ontvangt 15 minuten voor aankomst bij jou thuis een melding via sms. Het product komt bevroren aan en kan in de vriezer worden bewaard