Entrecote Swami Beef Dry Aged

250g

Deze entrecote is een heerlijk mals, dry-aged stuk rundvlees met een extra vetrandje dat voor een heerlijke smaaksensatie zorgt. Doordat de entrecote is gerijpt in onze Meat Boutique rijpingskast heeft het een superieure smaak. 

Ras: Jersey - Swami Beef
Denemarken

Niet op voorraad

Bevroren
Van € 18.63

Dit product is helaas niet op voorraad. We kunnen je eenvoudig op de hoogte brengen als dit product weer op voorraad is door je e-mailadres achter te laten (we zullen niet spammen!).

Nog 75,00 voor gratis bezorging

Heb je vragen over dit product?
Stel je vraag via Whatsapp

  • Afhalen/bezorgen wanneer jij wilt

  • Unieke producten

  • Goed verpakt, snel geleverd

  • Inspirerende kooktips & recepten

 

Wat onze klanten zeggen...

De entrecote wordt gesneden uit de dunne lende van het rund, waarbij het stuk vet niet wordt weggesneden. Dit vetrandje geeft de entrecôte namelijk een heerlijke smaak. Het vet van dit vlees is onverzadigd vet, hierdoor past de entrecôte perfect in een gebalanceerd dieet. De smaak van dit stuk vlees is een beleving opzich, dit komt doordat dit vlees is gerijpt in onze Meat Boutique rijpingskast. 

 

Dry-aged entrecote

Doordat deze entrecote is gerijpt in onze rijpingskast heeft het een superieure smaak. ‘Het eten van dry-aged vlees is echt een beleving op zich’ aldus onze Ilja. Benieuwd hoe ons dry-aged vlees aan die geweldige smaak komt? Ilja vertelt daarover in deze blog

De Swami Beef van Meat Boutique

Het Deense Swami beef, is de naam voor een selectie van het runderras Jersey. Runderen met het Swami ‘keurmerk’ hebben een bijzonder dieet genoten, bestaande uit twee fases. De eerste fase voeding bestaat uit gras, de tweede fase bestaat uit 180 dagen van tarwe met een integratie van suikerbieten. Dit valt samen met de opfokperiode van de runderen, net voor de slacht. Dit zorgt voor de prachtige marmering en heerlijke intense smaak.

Swami Beef is een kruising tussen het dubbeldoelras Holstein en het ras Jersey. De kruising zorgt voor een intense marmering in het rundvlees. De runderen worden gehouden in de uitgestrekte weilanden in Denemarken. De bijzondere naam Swami is van Indiaanse oorsprong en betekent liefde en verering. Het is dus meer dan een goed stuk vlees: Swami is een gevoel, het moment van ontmoeting tussen plezier en passie.

Het prachtige rundvlees van Swami Beef is net iets anders dan dat van bijvoorbeeld de Black Angus, het is vergelijkbaar met het vlees van Gutrei. Swami Beef heeft namelijk meer textuur, en hier moet je rekening mee houden tijdens de bereiding. Het is belangrijk dat je dit vlees niet te veel gaart, dus alleen de buitenkant even goed schroeiren is al voldoende! Bij een dikker stuk vlees adviseren we om deze op een lage temperatuur (tot ongeveer 49 graden) te laten komen en dan even kort en heet te grillen. Ook is het van belang om Swami Beef op de draar te snijden. Daarna kun je genieten van het heerlijke vlees!

Bij Meat Boutique staat kwaliteit en hygiëne altijd voorop. Hieronder zie je hoe de levering van vlees in zijn werking gaat.

 

1. Het vlees wordt vacuüm verpakt om de kwaliteit hoog te houden en meteen ingevroren

 

2. Het vlees wordt de ochtend van levering ingevroren in de doos gelegd

 

3. We maken gebruik van ecologische ijspakken en isolatielagen in de doos

 

4. Bezorging wordt gedaan door een gespecialiseerde koerier met vriestransport

 

5. Je ontvangt een track-and-trace-mail (met link) op de ochtend van de dag van levering met vermelding van het tijdstip van bezorging (tussen 17.00 en 22.00 uur)

 

6. Je ontvangt 15 minuten voor aankomst bij jou thuis een melding via sms. Het product komt bevroren aan en kan in de vriezer worden bewaard

Heb je hulp nodig bij het bereiden van dit product? Bekijk relevante recepten:

Ilja Roelofs

Ilja Roelofs

Ilja is onze echte professionele vleeskenner. Al ons vlees wordt naar zijn slagerij vervoerd en vanuit daar worden de stukken vlees beoordeeld op kwaliteit. Als de kwaliteit van het vlees goed genoeg is wordt het vlees, als het nodig is, geportioneerd, vacuüm verpakt en meteen ingevroren. Zo kan Ilja garanderen dat het vlees dat je bij Meat Boutique besteld goed blijft tijdens het vervoer en uiteindelijk ook bij de bereiding van dit heerlijke vlees! 

Wil je meer weten over Ilja en zijn passie voor vlees? Lees hier zijn verhaal!