Wagyu: exclusief Japans rundvlees

Blog
Wagyu: exclusief Japans rundvlees

Nieuw bij Meat Boutique in het assortiment: heerlijk exclusief Wagyu rundvlees. Wagyu is een echte delicatesse en dit moet je geproefd hebben! Wagyuvlees heeft een prachtige vetmarmermering en geeft je een echte intense smaakbeleving. Maar wat maakt dit vlees nou zo exclusief en enorm populair? In deze blog lees je alles over Wagyu.

 

De intense smaak van Wagyu, dit moet je proeven! 

Wagyu betekent letterlijk ‘Japans rundvlees’. De Wa is een verwijzing naar het land Japan en Gyu verwijst naar rundvlees. Het zwartharige runderras is vooral bekend vanwege het intramusculaire vet. Intramusculaire vet is vet dat niet aan de buitenkant zit, maar verdeeld zit in het vlees: de zogenaamde vetmarmering. Dit vet smelt tijdens de bereiding waardoor intense smaken vrijkomen. De samenstelling van dit vlees is ook anders, want het is voor een groot deel onverzadigd vet en bevat een hoog percentage omega 3, 6 en 9. Door deze ongelooflijke smaakbeleving is Wagyu wereldwijd bekend en wordt het steeds populairder. Wagyu is de laatste jaren niet alleen meer vanuit Japan te verkrijgen maar ook uit landen als Amerika, Canada, Australië, Europa en Zuid Amerika. De Wagyu bij Meat Boutique is afkomstig uit Spanje. 

We hebben hiervan een aantal producten in onze selectie opgenomen. Een tomahawk zoals je hem nog niet eerder hebt geproefd, natuurlijk een heerlijke côte de boeuf en nog meer…  

De geschiedenis en herkomst van Wagyu

Vroeger werden de Japanse runderen voornamelijk gebruikt in de landbouw en voor transport. In het boeddhistische Japan was het zelfs strikt verboden om rundvlees te eten. Pas later toen de Japanse soldaten (shoguns) sterker werden van het eten van Wagyu, werd het een gewoonte aan het keizerlijk hof. Deze soldaten namen later deze gewoonte mee naar hun dorpen en zo ontstond het heerlijke Wagyu rundvlees.

De Spaanse Wagyu bij Meat Boutique 

In het Meat Boutique assortiment bieden we heerlijk Wagyu vlees afkomstig uit Spanje. Onze Michael komt natuurlijk uit Spanje en weet hier dan ook alles van! In Spanje hebben we een boerderij gevonden die volbloed Wagyu Runderen op een natuurlijke manier houdt. En dat proef je! Wagyu rundvlees heeft een zachte, subtiele smaak en bevat meer vet dan de meeste andere runderrassen. De Wagyu runderen hebben een relaxed leventje, stress zorgt namelijk voor de aanmaak van cortisol en dat is slecht voor de kwaliteit van het vlees. De runderen groeien daarom zoveel mogelijk op in de vrije natuur, als ze wel op stal komen wordt ervoor gezorgd dat ze niet worden blootgesteld aan harde geluiden of andere stressfactoren. In deze stallen wordt dan ook vaak klassieke muziek gedraaid voor de runderen. Bovendien is het dieet van de runderen is zo natuurlijk en uitgebalanceerd mogelijk. Dit alles draagt bij een de mooie marmering.

Ben je benieuwd geworden naar dit exclusieve rundvlees? Bestel dan snel en eenvoudig Spaanse Wagyu in onze webshop.