Op de proef 3 - Een proeverij op het dakterras van El Niño

Blog
Op de proef 3 - Een proeverij op het dakterras van El Niño

Nog even terug naar oktober afgelopen jaar, toen we genoten van een heerlijke proeverij op het dakterras van Michaels kantoor in Enschede. We schreven al eerder over de Big Green Egg XL die daar staat. Hoog tijd om eens iets van Michaels Big Green Egg-kunsten te laten zien, toch? In deze blog vertelt hij over de proefsessie en zijn ervaringen met het vlees van Meat Boutique.

 

 

Ribroast Duke of Berkshire
“We zijn begonnen met de ribroast van de Duke of Berkshire. Een bijzonder stuk vlees dat eenvoudig klaar te maken is op de Big Green Egg: even wat peper en zout erop, wat grillen en je bent al klaar. Het vlees was heerlijk mals en had een zachte barbecuesmaak.”

Kalfsentrecôte 
“Tijd voor kalfsvlees. De kalfsentrecôte van Holstein-Friesian had een in verhouding zachte smaak, die goed te combineren was met het vlees van de ribroast. We hebben het stuk vlees met wat peper en zout op de grill gelegd en medium-rare gebakken, zodat het van binnen ook warm was. Nadat we het vlees een paar minuten in aluminiumfolie hebben laten rusten, hebben we heerlijk van dit vlees genoten. Ook voor dit vlees geldt: erg mals met een goede smaak en structuur.”Spaanse Black Angus Inside Skirt 
“Een indrukwekkende skirt steak! De skirt paste maar net in de Big Green Egg. Prachtig om te zien en eenvoudig te bereiden. Doordat het vlees niet overal even dik is, is het belangrijk om goed in de gaten te houden dat de punten niet al te gaar worden. Veel omdraaien dus. Dit stuk vlees had duidelijk een krachtigere smaak dan de twee voorgangers: een heel sterke en diepe smaak die je niet snel zult vergeten. We hebben de skirt in repen gesneden zodat we er met zoveel mogelijk mensen van konden genieten.”

 

Ribfingers Cerdo Iberico 
“Wie dacht dat de Skirt van Black Angus de sterkste smaak had, had het mis. De ribfingers van Cerdo Iberico hebben een uitgesproken en bijzondere smaak. We hoefden ze maar relatief kort te grillen. Houd ze goed in de gaten, want ze worden al snel te droog en dat zou zonde zijn! Zout en peper zijn niet nodig: de smaak van het vlees is al sterk genoeg van zichzelf. Een heerlijke afsluiter van de middag!”