Het begin van onze bierkaart

Blog
Het begin van onze bierkaart

Dat we bij Meat Boutique graag een biertje drinken, is geen geheim meer. We kunnen enorm genieten van al het brouwtalent dat smaak na smaak op de markt brengt. Bijvoorbeeld tijdens het koken of bij de bereiding van ons heerlijke vlees op de barbecue drinken we graag een biertje. Met de speciale Meat Boutique bieren kunnen we samen proosten op onze vriendschap. Onze eigen biertjes zijn de basis voor onze bierkaart, we noemen het ook wel kook-bier. Wij zijn zelf groot fan van het gebruik van bier in gerechten. De voorpret in de (buiten) keuken is natuurlijk een belangrijk onderdeel van je diner of barbecue en de Meat Boutique bieren voegen hier nog iets extra’s aan toe. 

Onze biervrienden Wouter en Michael

Een nieuw product delen we altijd in onze Op de proef sessies. Samen beoordelen we de beste manier om te bepalen of een product past in onze visie. Wouter en Michael zijn de bierfanaten binnen Meat Boutique: nieuwe smaken zijn bij de mannen altijd welkom. Ons idee was om samen met talenten binnen de bierbrouwerij en gepassioneerde bierdrinkers een bierkaart te gaan ontwikkelen. Iedereen met een goed verhaal over bier is welkom, maar je bent natuurlijk ook altijd welkom om de biertjes te komen proeven en er samen van te genieten. 

Van elkaar leren, elkaar verder brengen en het delen van kennis en passie staat voorop. Heb jij een mooi bierverhaal wat je wilt delen? Dan kan je jouw dat komen presenteren in een van onze Op de proef sessies. Zo hebben we ook een geweldige vriendschap gesloten met Gerard en Jeroen van Gradoen. Je zou kunnen zeggen dat dit onze eerste echte biervrienden zijn die hun energie en passie delen met Meat Boutique. Dit willen we natuurlijk ook graag met jullie delen, dus stellen we ze graag aan aan jullie voor:

Gerard & Jeroen (Gradoen brouwers)

Gerard en Jeroen zijn twee vrienden met een voorliefde voor speciaal bier, opgegroeid in het mooie Maasheggengebied: een prachtig natuurgebied in Noord-Brabant. Voor ons dé inspiratiebron om speciaal bier te brouwen. Wat begon als hobby, gewoon thuis in de keuken, is voor Gerard en Jeroen nu werkelijkheid… hun eigen bierlabel Gradoen!

Hart voor de Maasheggen
Het Maasheggengebied is voor de mannen van Gradoen dé inspiratiebron. Ze halen de kruiden uit het gebied, de hop die ze gebruiken wordt lokaal geteeld in het Land van Cuijk en de honing is afkomstig van een lokale imker uit de Maasheggen.

Kruiden en fruit die ze niet uit de Maasheggen of het Land van Cuijk halen, halen ze bij telers die in harmonie met de natuur werken. Hun bieren worden gemaakt zonder onnodige toevoegingen als extracten of kunstmatige geur- en kleurstoffen. De ingrediënten die ze gebruiken zijn zo puur en onbewerkt mogelijk.

Laten we proosten op mooie momenten in de Maasheggen! 

Kook-bier 

Via de mannen van Gradoen zijn we in contact gekomen met Arnoud Boschman, de brouwer en mede-eigenaar van brouwerij Den Drul/ Stollenberg te midden van een glooiend landschap. Vlakbij de Duitse grens ligt Groesbeek, de plek waar deze mannen pionieren en werken aan de mooiste bieren. Tevens zullen we jullie de mogelijkheid bieden om zo snel mogelijk een kijkje te komen nemen in de brouwerij van deze mannen. We organiseren hier namelijk een van onze op de proef sessies.  

Wijs geworden in de speciaal bieren arena, doen zij hun eigen ding. Ze trekken een eigen spoor. Geen fratsen, maar kwaliteit en vakmanschap. Ze weten waar ze voor staan: een eerlijke, eigenzinnige en stevige brouwerij, waar mooie bieren ontwikkeld en gebrouwen worden. 

Bierproeverij bij Meat Boutique

Het geweldige bier en de passie en kennis willen we graag met jullie delen. We nemen jullie daarom graag mee in een gave workshop ‘Bierbrouwen en koken met bier’ Er valt altijd weer iets te leren en ontdekken in het landschap van speciaal bieren. Zo veel bieren, zo veel smaken. Niets is leuker dan ontdekken wat je het lekkerst vindt. Tijdens deze proeverijen schenken wij natuurlijk onze eigen speciaalbieren, maar laten wij je ook kennis maken met andere streekbieren die het proeven waard zijn. 

Laat je verrassen tijdens een bierproeverij onder leiding van de brouwers Gerard en Jeroen. Je kan jouw dag helemaal naar eigen wens en budget samenstellen. Natuurlijk kunnen wij de inwendige mens met eten versterken, wij werken samen met onze Grillmaster Angelo. Hij tovert de lekkerste bites, stoere mannen- én vrouwenhappen of een compleet levensgenieter-menu van de barbecue. Ook aan foodpairing wordt gedacht: de combinatie van bier met eten brengt de smaken naar een nóg hoger niveau. Volop genieten dus!